Nóg betere zorg voor huisdieren door aansluiting bij AniCura

Grootebroek/Hoorn, 9 februari 2021 - Vanaf 1 februari werkt het team van dierenartsen en dierenartsassistenten van Sterkliniek Dierenartsen West-Friesland in Hoorn en Grootebroek verder onder de naam AniCura West-Friesland.

Vanaf 1 februari werkt het team van dierenartsen en dierenartsassistenten van Sterkliniek Dierenartsen West-Friesland in Hoorn en Grootebroek verder onder de naam AniCura West-Friesland. AniCura is een samenwerkingsverband van meer dan 80 dierenklinieken in Nederland, dat de kwaliteit van diergeneeskunde continu verbetert. Voor huisdiereigenaren verandert er niet veel, zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts aan Nieuwe Steen 25 in Hoorn en Bedrijfsweg 2 in Grootebroek.

Sterkliniek West-Friesland  is sinds 2017 onderdeel van AniCura, maar bleef onder eigen naam en werkwijze werken. Nu, drie jaar later, is het tijd om de naam AniCura te dragen. De kwaliteitsgedachte van Sterkliniek Dierenartsen, die de verbetering van kwaliteit centraal stelt, wordt gecombineerd met het AniCura kwaliteitsprogramma ‘QualiCura’. Annette Wenker van Sterkliniek West-Friesland heeft veel zin om onder de naam AniCura verder te gaan: "Kwaliteit stond bij ons altijd al hoog in het vaandel en dat is met de aansluiting bij AniCura niet anders. We krijgen nu ook toegang tot het internationale kennisnetwerk van AniCura waarin specialisten hun kennis en ervaring delen en waar wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan ter verbetering van de diergeneeskunde. Met deze kennis kunnen wij leren van elkaar en onze zorg nóg verder verbeteren.” 

Vertrouwde zorg in een ander jasje

Al sinds 2002 staat het team van Sterkliniek West-Friesland klaar voor huisdieren. In 2015 opende de tweede kliniek in Hoorn, dat in 2019 verhuisde naar een ruimere locatie met nog meer mogelijkheden. Voor de dieren en hun baasjes verandert er met de naamswijziging op het oog niet veel. Zij kunnen terecht bij hun eigen, vertrouwde dierenarts in de klinieken in Hoorn-Risdam en Stede Broec. De klinieken en de kleding van de dierenartsen en assistentes krijgen een ander uiterlijk, in de kleuren en huisstijl van AniCura.

Annette Wenker: “We bieden met hetzelfde team onze zorg aan voor honden, katten, konijnen en knaagdieren. Baasjes kunnen met hun huisdier bij ons terecht voor bijna alle zorg: van laparoscopische sterilisatie en inentingen tot orthopedie en tandheelkunde. Hiervoor vindt u bij ons de nieuwste technieken in onder andere echografie, röntgen, orthopedische operaties en bloed- en urineonderzoek. Ook onze operatiekamers zijn uitgerust met de modernste snufjes, bijvoorbeeld op het gebied van hartbewaking, gasnarcose en beademing. Alles om de dieren te helpen met de best mogelijke zorg.”

Over AniCura West-Friesland

AniCura West-Friesland is onderdeel van een groot internationaal netwerk van dierenklinieken dat zich heeft toegelegd op hoogkwalitatieve diergeneeskunde voor huisdieren. AniCura behandelt in 13 landen meer dan 3 miljoen huisdieren per jaar  in 350 klinieken in Europa, waarvan meer dan 86 in Nederland. Het aanbod van hoogkwalitatieve medische diensten omvat alles van preventieve en basiszorg tot en met geavanceerde diagnostiek, interne geneeskunde, intensieve zorg, chirurgie en oncologie. Het netwerk telt totaal 7.000 medewerkers en 2.500 gediplomeerde dierenartsen. Door samenwerking, een gemeenschappelijke infrastructuur, moderne apparatuur en geavanceerde specialismen ontwikkelt AniCura diergeneeskunde voor de toekomst.
Website: www.anicura.nl/hoorn-risdam en www.anicura.nl/grootebroek 

Bezoek AniCura West-Friesland

Kom bij ons langs. Ga naar: www.anicura.nl/klinieken/west-friesland

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd