Succesvolle behandeling FIP

In de zomer van 2023 startte AniCura in samenwerking met de Universiteit Utrecht met de studie naar een nieuw medicijn tegen FIP voor de Nederlandse markt. Sindsdien zijn al ruim 150 katten succesvol behandeld en daadwerkelijk genezen.

We zijn dan ook ontzettend dankbaar dat onze dierenartsen bij AniCura Haaglanden, Marieke Knies, Johanna Jackson-Onis en Nikki Hofman, onderdeel zijn van deze studie en een deel van deze katten konden helpen. FIP, een ernstige aandoening bij katten, wordt veroorzaakt door een coronavirus en leidde voorheen altijd tot fatale afloop.  

De afgelopen maanden is het behandelprotocol op basis van ervaringen verder geperfectioneerd. Dit heeft ertoe geleid dat katten vanaf nu ook bij hun eigen dierenarts gemonitord kunnen worden. Een enorme mijlpaal in de strijd tegen deze nare ziekte, waarbij katten voorheen binnen afzienbare tijd kwamen te overlijden. Het stellen van de diagnose zal wel nog steeds bij één van de studie-locaties plaatsvinden.  
 
Waar in de eerste fase de volledige behandeling en controle momenten alleen nog bij de studiecentra konden plaatsvinden, kan dat vanaf heden bij de eigen dierenarts. De eigenaar zal de keuze krijgen de verdere opvolging bij een van de drie centra of bij de verwijzend dierenarts te laten plaatsvinden. Bij verwijzing van een kat voor de FIP studie, krijg je als dierenarts een protocol dat uitlegt wat deze monitoring precies inhoudt. 

Lees meer over de FIP behandeling 

Meer nieuws

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd