Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertises

In samenwerking met de andere locaties van AniCura Dierenkliniek Rijngeest bieden we de beste zorg voor uw dier in de regio.

Onze kliniek beschikt over verschillende faciliteiten om bloed, urine, ontlasting, huidafkrabsels en biopten te onderzoeken op veel voorkomende aandoeningen.

Laboratorium

  • Bloed analyse
    Uiteraard door bloeddrukmetingen, maar ook verdergaand bloedonderzoek bij honden en katten kunnen ons verder helpen in het stellen van de juiste diagnose en vervolgs -behandeling. We kunnen onder andere kijken hoe het is gesteld met de lever, nieren en schildklier. En we kunnen hiermee zien of de suikerwaardes van uw huisdier normaal zijn.
  • Urine analyse
    Problemen aan de urinewegen komen vaak voor. Blaasontstekingen bij honden en katten en blaasgruis zijn hiervan de meest bekende voorbeelden in de diergeneeskunde, maar ook andere blaasproblemen kunnen we opsporen. Een urineonderzoek kan een aanvulling zijn op het bloedonderzoek naar bijvoorbeeld de functie van de nieren. Lees ook: Nierfalen bij katten. Naast het bepalen van de urine bestanddelen wordt de urine gecentrifugeerd en onder de microscoop onderzocht. Tevens is het mogelijk om de hoeveelheid eiwit te bepalen, het concentrerend vermogen van de nieren te bepalen en een bacteriekweek in te zetten. Dit alles om te zien of behandelingen zoals een blaasoperatie nodig zijn en hoe we uw dier verder kunnen helpen.
  • Microscopie
    De microscoop gebruiken we onder andere voor urine onderzoek, huidafkrabsels/haren (huidproblemen bij honden en katten), cytologie, bloeduitstrijkjes en ontlastingsonderzoek.

Röntgenapparaat

Wij hebben een digitaal röntgenapparaat tot onze beschikking waarmee we vrij snel foto's kunnen maken wat zorgt voor minder stress bij uw huisdier.

Röntgenfoto’s maken is één van de methodes om de binnenkant van een dier te bekijken. Er kan bijvoorbeeld heel goed beoordeeld worden of er een bot gebroken bij uw hond of kat is of dat een hond iets in zijn maag heeft zitten.

Echografie

Voor meer informatie, bekijk: Echografie. Voor het maken van een echo moet de buik geschoren worden en het dier op de rug gelegd worden, hier hebben we speciale kussens voor. Het onderzoek is niet pijnlijk en niet schadelijk.

Chirurgie

In onze operatiekamer controleren wij constant de toestand van uw dier met de meest geavanceerde bewakingsapparatuur. Lees ook: Kat onder narcose. Uitslapen gebeurt in de opname op een warmtedeken of onder een warmtelamp. Is dit nog niet voldoende, dan hebben we ook nog een couveuse waarin waarmee we de temperatuur op peil kunnen houden.

Tandheelkunde

Wij hebben een speciale uitrusting voor de tandheelkunde zodat knaagdieren en konijnen, naast de honden en de katten, bij ons aan het goede adres zijn. Zie ook:

Extern laboratorium onderzoek

Niet alle onderzoeken kunnen wij zelf doen. Daarom werken wij nauw samen met een aantal verschillende erkende laboratoria en erkende specialisten in binnen- en buitenland, om u toch de beste onderzoeken en nauwkeurigste resultaten te kunnen bieden.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd