Opname van uw hond in de dierenkliniek

Heeft uw hond zorg nodig die moeilijk aan huis te geven is? Dan is een opname in een kliniek misschien een goed idee. Afhankelijk van de situatie wordt uw hond opgenomen in uw eigen kliniek, of in een kliniek voor complexe zorg.

Lees ook: Opname kat

Wat houdt een opname in de kliniek voor honden in?

Een opname in de dierenkliniek voor uw hond kan voor een dagdeel zijn, maar het kan ook dat uw hond voor langere tijd behandeld moet worden en zal moeten overnachten.

Alle honden die bij ons in de opname zitten, krijgen hun eigen verblijf inclusief hun persoonlijk dieet en vers water. De voeding is zo veel mogelijk maatwerk. Soms moet een hond nuchter zijn. Of juist gevoerd worden, als het zelf geen eetlust heeft.

Andere patiënten hebben een speciaal dieet nodig dat past bij hun ziekte.

Bij honden die te ziek zijn om uitgelaten te kunnen worden, wordt soms een urinekatheter geplaatst. In alle gevallen maken we het verblijf van uw hond zo comfortabel mogelijk.

Waarom is opname soms nodig?

Een opname in de dierenkliniek voor uw hond kan nodig zijn als uw hond erg ziek is, benauwd is, niet zelf eet of drinkt, of een infuus, zuurstof of ondersteunende medicatie nodig heeft om beter te kunnen worden.

Ook nazorg na een operatie, bijvoorbeeld in de vorm van intraveneuze antibiotica en pijnstilling bij uw hond, kan een reden voor opname van uw hond zijn. 

Van behandeling tot bezoek: zo werkt een opname voor honden

Tijdens zijn opname in de kliniek is uw hond bij ons in goede handen. Uw hond wordt meerdere keren per dag onderzocht en krijgt de behandeling die hij nodig heeft.

Heeft uw hond meer ingrepen of behandelingen nodig dan van tevoren gedacht, dan worden eerst met u de mogelijkheden besproken.

Wanneer uw hond in de opvang zit, is dit altijd spannend. Daarom houden we u regelmatig op de hoogte. Uw dierenarts zal contact met u opnemen om het behandelplan van uw hond te bespreken.

Als de toestand van uw hond verslechtert of het dier extra medicatie of hulp nodig heeft, wordt dit altijd eerst met u overlegd.

Ook ’s avonds en in het weekend kunnen er honden in de opname verblijven. En is uw hond geopereerd, dan wordt er na de operatie contact met u opgenomen om u te vertellen hoe het is gegaan.

De meeste honden passen zich tijdens de opname in de dierenkliniek makkelijk aan. In sommige gevallen is het voor een hond wel zo fijn om familie om zich heen te hebben.

Op bezoek komen als uw hond is opgenomen, is zeker mogelijk. Neem daarvoor altijd eerst contact op met de kliniek om een geschikt moment te plannen. We houden daarin altijd rekening met wat het beste is voor uw hond.

Besmettingsgevaar en infecties

De afdeling quarantaine is bedoeld voor honden die (mogelijk) een besmettelijke ziekte of infectie hebben.

Bijvoorbeeld parvo, hondenziekte, giardia, leptospirose (de ziekte van Weil) en wonden die zijn geïnfecteerd met resistente bacteriën. Om te voorkomen dat ook andere honden en/of mensen ziek worden, worden deze honden in quarantaine gehouden.

Wanneer mag mijn hond mee naar huis?

Hoe lang de behandeling duurt, hangt af van het gezondheidsprobleem van uw hond.

Het kan ook zijn dat uw hond na zijn opname nog een paar dagen speciale behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld dat uw hond nog geen lange wandelingen mag maken.

Overleg dit met uw dierenarts als u uw hond komt ophalen.

Kosten van opname in de kliniek voor uw hond

De kosten van een opname hangen af van de behandeling, verblijfsduur en het type opname van uw hond. Uw hond kan terechtkomen op de standaard care, medium care of intensive care.

Honden op de intensive care hebben bijvoorbeeld meer onderzoeken nodig, zoals echo’s en bloedonderzoek.

Ook het toedienen van medicatie of het gebruik van extra zuurstof kunnen tot extra kosten leiden. De dierenarts zal u gedurende de opname steeds op de hoogte houden van de kosten tot dat moment, en de verwachte kosten voor de rest van de opnameduur.

Wilt u een precieze kostenindicatie? Neemt u dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Neem contact op met een dierenarts

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd