Lees ook: Senior kat verzekeren

Uw senior hond verzekeren: waarom is dit belangrijk? 

Wanneer uw hond een oudere of wel senior leeftijd bereikt, start een nieuwe fase van zijn leven. Net als mensen, worden honden als ze ouder worden vatbaarder voor gezondheidsproblemen. Deze kunnen variëren van kleine kwalen tot serieuze aandoeningen die een uitgebreide en soms langdurige behandeling vereisen.

In dit artikel bespreken we het belang van het verzekeren van uw senior hond en hoe dit u kan helpen bij het beheren van dierenartskosten. Want u wilt uw dier uiteraard ook op een oudere leeftijd kunnen voorzien van de beste zorg. 

Welke verzekeraar verzekert oudere honden? 

Tot nu toe is de enige verzekering die senior honden verzekert Figo huisdierenverzekering

Kan ik een verzekering afsluiten voor een ouder dier? 

Veel eigenaren vragen zich af: "Kan ik een hond ouder dan 7 jaar nog verzekeren?" Over het algemeen bieden verzekeraars in Nederland geen verzekering aan voor honden ouder dan 7 jaar. Op één uitzondering na (Lees: Figo), zij hanteren geen leeftijdsgrens. Wat betekent dat ook uw senior hond direct kan profiteren van dekking. Wij adviseren onze klanten met een ouder dier om na te denken over een verzekering, gezien de verhoogde kans op frequente zorg.

Kan een senior hond met klachten ook verzekerd worden? 

Ja dat kan, ook als je dier bestaande klachten heeft is het mogelijk om een verzekering af te sluiten. Afhankelijk van de klachten is het mogelijk dat er een clausule aan het polis blad toegevoegd wordt.

Hoe werkt een huisdierenverzekering?  

Een verzekering voor uw hond werkt op dezelfde manier als een zorgverzekering voor mensen. U betaalt een maandelijkse premie en in ruil daarvoor worden de meeste medische kosten gedekt. Dit kan variëren van standaardbehandelingen en routinechecks tot gespecialiseerde zorg voor leeftijdsgebonden aandoeningen. Door een verzekering af te sluiten, kunt u tot 90% van de dierenartskosten vergoed krijgen, waardoor u aanzienlijk bespaart op de gezondheidszorg voor uw oudere hond. 

Checklist verzekering voor senior hond 

  • De hoogte van de dekking, het vergoede percentage 
  • Een dekking voor preventieve zorg en waaronder gezondheidschecks 
  • Een dekking voor fysiotherapie, orthopedie en chiropractische zorg.  
  • Een dekking voor het behandelen van kanker 
  • Een dekking voor crematie en euthanasie 
  • Aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld gebit 

Alleen Figo biedt in Nederland een verzekering aan voor dieren ouder dan 7 jaar. Daarnaast dekt het pakket de bovenstaande onderwerpen. Wij raden u daarom aan een kijkje te nemen op de website van Figo. Weeg altijd af in hoeverre de maandelijkse premie bij u past, de premie voor senioren is per definitie hoger dan voor een huisdierenverzekering voor jonge dieren. Daarentegen zal een ouder dier vaker medische zorg nodig hebben en is de kans op ziekte en daarmee een langdurige behandeling en dierenartskosten hoger.

Neem contact op met een dierenarts

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd