Nascholing van hoge kwaliteit

Dat vinden we bij AniCura belangrijk. AniCura kent dan ook verplichte nascholingen voor dierenartsen en paraveterinairen.

Voor AniCura medewerkers organiseren we jaarlijks meerdere nascholingsdagen. Verplichte nascholing is onderdeel van ons kwaliteitssysteem, waarmee we verder gaan dan de landelijke eis. Lees ook: Kwaliteitssysteem AniCura

Nascholing bij AniCura

In tegenstelling tot wat verplicht is in Nederland, hebben we binnen het Kwaliteitssysteem van AniCura jaarlijkse nascholingen wél verplicht gemaakt. Met nascholing houden we onze kennis up-to-date. Bij AniCura geldt:

 • Dierenartsen minimaal vijf nascholingsdagen per jaar
 • Paraveterinairen: minimaal twee nascholingsdagen per jaar

Dit is een uitbreiding van het Kwaliteits Management Systeem dat AniCura hanteert om de kwaliteit te waarborgen.

Een nascholingsdag bij AniCura

CKRD

Als dierenarts kun je ervoor kiezen om je te laten registreren in het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen, ofwel het CKRD. In het register staan alle nascholingen voor dierenartsen en de hoeveelheid punten die bij de betreffende nascholing behoren. Het CKRD houdt ook het aantal nascholingen en de bijhorende punten bij voor elke dierenarts.

Om vrijwillig deel te nemen aan dit register zijn de volgende eisen verbonden:

 • de dierenarts is CIBG geregistreerd
 • de dierenarts verklaart zich bereid geaccrediteerde nascholingen te volgen (100 punten per 5 jaar)
 • de dierenarts is akkoord met de verklaring richtlijnen
 • de dierenarts verklaart zich aan de wet- en regelgeving te houden

AniCura gaat nog een stapje verder dan het CKRD.

AniCura: verder dan het CKRD

De eisen van CKRD gaan voor AniCura niet ver genoeg. Er is bovendien geen sprake van een externe controle, en als die er al is, dan is dat slechts eenmaal in de vijf jaar. Het kwaliteitssyteem van AniCura, dat jaarlijks extern getoetst wordt door Lloyd’s Register Quality Assurance, overtreft de eisen van het CKRD ruim. Lees meer op: Kwaliteitssysteem AniCura

AniCura en extern onderwijs

Ben jij student diergeneeskunde en op zoek naar een dierenarts om coschappen of extern onderwijs te volgen. Lees meer op: Coschappen.

Nascholingen

 • Donderdag 15 februari januari heeft AniCura Dierenkliniek Eersel een speciale nascholingsavond.

  Lees meer

 • Frans Knaake en Esther Soeteman geven een Gratis Tandheelkunde Nascholing bij AniCura Haaglanden op de Nieuwjaarsbijeenkomst op 18 januari 2024. Tevens is dan de opening van onze gloednieuwe High Field MRI, en een โ€œmeet the specialistโ€ moment.

  Lees meer

 • Laura Ruys vertelt in haar Online Nascholingsavond over bloedtransfusies, het gebruik van de AniCura Bloedbank en o.a. over goed bloed en de beschikbaarheid daarvan.

  Lees meer

 • De nascholingsbrochure van AniCura vind je op deze pagina.

  Lees meer

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd