Nascholing van hoge kwaliteit

Dat vinden we bij AniCura belangrijk. AniCura kent dan ook verplichte nascholingen voor dierenartsen en paraveterinairen.

Als AniCura medewerker kun je veel gratis nascholingen volgen. Dit is onderdeel van ons kwaliteitssysteem. Lees ook: Kwaliteitssysteem AniCura

Nascholing bij AniCura 

In tegenstelling tot wat verplicht is in Nederland, hebben we binnen het Kwaliteitssysteem van AniCura jaarlijkse nascholingen wél verplicht gemaakt. Met nascholing houden we onze kennis up-to-date. Bij AniCura geldt:

  • Dierenartsen minimaal vijf nascholingsdagen per jaar
  • Paraveterinairen: minimaal twee nascholingsdagen per jaar

Dit is een uitbreiding van het Kwaliteits Management Systeem dat AniCura hanteert om de kwaliteit te waarborgen.

AniCura: samen sterk met Stichting PEGD

AniCura is voor de nascholing een contract aangegaan met Stichting Permanente Educatie Gezelschapsdieren, ofwel Stichting PEGD.

Stichting PEGD is een zeer hoog aangeschreven nascholingsorganisatie. Hiermee is hoog kwalitatieve nascholing verzekerd voor AniCura dierenartsen en paraveterinairen.

CKRD

Als dierenarts kun je ervoor kiezen om je te laten registreren in het Centraal Kwaliteitsregister Dierenartsen, ofwel het CKRD. In het register staan alle nascholingen voor dierenartsen en de hoeveelheid punten die bij de betreffende nascholing behoren. Het CKRD houdt ook het aantal nascholingen en de bijhorende punten bij voor elke dierenarts.

De eisen van het CKRD

Om vrijwillig deel te nemen aan dit register zijn de volgende eisen verbonden:

  • de dierenarts is CIBG geregistreerd
  • de dierenarts verklaart zich bereid geaccrediteerde nascholingen te volgen (100 punten per 5 jaar)
  • de dierenarts is akkoord met de verklaring richtlijnen
  • de dierenarts verklaart zich aan de wet- en regelgeving te houden

AniCura stelt meer eisen dan het CKRD

De eisen van CKRD gaan voor AniCura niet ver genoeg. Er is bovendien geen sprake van een externe controle, en als die er al is dan is dat slechts eenmaal in de vijf jaar. 

Het kwaliteitssyteem van AniCura, dat jaarlijks extern getoetst wordt door Lloyd’s Register Quality Assurance, overtreft de eisen van het CKRD ruim.

Lees meer op: Kwaliteit Management Systeem

AniCura en extern onderwijs

Ben jij student diergeneeskunde en op zoek naar een dierenarts om coschappen of extern onderwijs te volgen. Lees meer op: Coschappen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd