04-12-2019

In 2019 heeft het Nationaal Huisdierpanel een onderzoek gedaan onder huisdiereigenaren naar de bekendheid van gebitsproblemen van katten en honden. Ruim 1500 huisdier baasjes hebben deze enquête ingevuld! Graag delen we de resultaten op deze pagina.

Meer onderzoek: tandenpoetsen bij dieren
Het Nationaal Huisdierpanel heeft na dit onderzoek meer onderzoek gedaan over gebitsverzorging bij dieren, met net een andere focus: tandenpoetsen bij dieren. Ga naar dit onderzoek: tandenpoetsen bij dieren

Samenvatting

Uit het onderzoek blijkt dat onontdekte gebitsproblemen bezorgen bijna 2 miljoen katten en honden pijn bezorgen. Maar liefst 80% van de honden en 70% van de katten kampt op tweejarige leeftijd al met gebitsproblemen*. Hoewel het de nummer 1-ziekte bij deze dieren is, blijven veel van deze problemen onontdekt. Slechts een kwart van de hondenbezitters en een derde van de kattenbezitters geeft aan dat hun huisdier last van het gebit heeft. Naar schatting lopen bijna 1 miljoen katten en circa 840.000 honden ongemerkt rond met pijn in de bek. Vooral omdat huisdiereigenaren de signalen van gebitsproblemen niet altijd herkennen.

Onderzoek afgerond

Dit onderzoek is afgerond; meedoen is dus niet meer mogelijk. Wel kun je meedoen met andere onderzoeken over huisdieren.

Schrijf je in!

ontvang mails wanneer er een nieuw onderzoek start

Over ons

Wil je meer weten over Nationaal Huisdierpanel?

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd