Coronamaatregelen en zorg voor dieren

Het nationaal huisdierpanel heeft onderzocht welke gevolgen de coronamaatregelen hebben voor de zorg van huisdieren. Corona heeft gevolgen voor de diergeneeskunde.

28-04-2020

In mei 2020 heeft het nationaal huisdierpanel onderzocht welke gevolgen de coronamaatregelen hebben voor de zorg van huisdieren. Maar ook of huisdiereigenaren eerder gebruik maken van een video afspraak met de dierenarts in plaats van langs te gaan.1500 huisdierbaasjes hebben deze enquête ingevuld! Graag delen we de resultaten op deze pagina. 

Samenvatting

Door de coronamaatregelen stelt 33% van de huisdiereigenaren in Nederland zijn bezoek aan de dierenarts uit. De huisdierbezitter gaat nog wel met zijn gewonde hond of kat naar de dierenarts, maar 70% stelt de periodieke gezondheidscontrole uit of overweegt dit te doen en 50% de vaccinaties. Verschillende dierenklinieken zijn gestart met videoafspraken. Uit onderzoek blijkt dat 80% van de huisdiereigenaren open staat voor deze nieuwe afspraakmogelijkheid met de dierenarts. Het merendeel, 64%, zou er nu gebruik van maken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor 20% is het zelfs een noodzaak, omdat ze vanwege ziekte het huis niet uit kunnen of tot de risicogroep behoren. Voor 61-plussers is dit zelfs 30%. Bijna de helft van de huisdiereigenaren vindt het wel gemakkelijk om voor een videoafspraak te kiezen. Eenderde van de baasjes ziet het als een voordeel dat ze hun dier stress besparen.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Onderzoek afgerond

Dit onderzoek is afgerond; meedoen is dus niet meer mogelijk. Wel kun je meedoen met andere onderzoeken over huisdieren.

Schrijf je in!

ontvang mails wanneer er een nieuw onderzoek start

Over ons

Wil je meer weten over Nationaal Huisdierpanel?

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd