Henrik Wagter
Dierenarts-specialist (DE)

Henrik Wagter

Duits specialist chirurgie voor gezelschapsdieren & Practice Manager

Contactgegevens

Dierenarts-specialist (DE)
Henrik Wagter
Duits specialist chirurgie voor gezelschapsdieren & Practice Manager

Expertise 

  • Orthopedische chirurgie
  • Neurochirurgie
  • Minimaal invasieve chirurgie
  •  CT-scans
  • PennHIP 

Opleiding  

  • Diergeneeskunde
  • Fachtierarzt für Kleintiere
  • Fachtierarzt für Chirurgie der Kleintiere 

Sinds 2013 werk ik als chirurg en orthopedist bij AniCura de Tweede Lijn. In 2002 studeerde ik af als dierenarts in Gent, waarna ik in een aantal dierenklinieken in Nederland werkte. Vanaf 2009 werkte ik in Duitsland bij een grote kliniek waar ik mij voornamelijk bezighield met chirurgie en orthopedie van verwezen patiënten.   

Fachtierarzt für Chirurgie der Kleintiere  

In februari 2012 heb ik de Duitse specialisatiegraad “Fachtierartzt für Kleintiere“ behaald. In de jaren daarna heb ik mijn kennis uitgebreid met diverse nascholingen in de Verenigde Staten, Zwitserland, België, Frankrijk en Duitsland. In 2017 heb ik mijn opleiding voor “Fachtierarzt für Chirurgie der Kleintiere” afgesloten, waarmee ik Duits specialist chirurgie voor gezelschapsdieren ben.    

 Expertises  

Mijn interesses gaan uit naar neurochirurgie en het plaatsen van kunstheupen. Andere expertises zijn minimaal invasieve ingrepen en kijkoperaties in gewrichts- en lichaamsholten. Een speciale interesse heb ik voor CT-scans bij dieren, waar ik mij via diverse (buitenlandse) trainingen voor gecertificeerd heb. Ook ben ik gecertificeerd om PennHIP onderzoek uit te voeren.    

Miniboerderij  

Teckel Pien vergezelt mij regelmatig wanneer ik op de kliniek ben. Thuis heb ik ook nog enkele schapen en kippen.    

 

“Henrik Wagter, zeer kundige dierenarts, die onze hond heeft geopereerd aan een niet alledaagse chronische schouderblessure. Het gaat inmiddels heel goed! - Rosita via Google Reviews” 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd