Persbericht

Sterkliniek Dierenartsen BV beëindigt ondersteuning van de aangesloten klinieken

Amsterdam/Ermelo, 4 augustus 2020 - Sterkliniek Dierenartsen BV en AniCura hebben samen besloten de ondersteunende activiteiten van de franchise-organisatie van Sterkliniek Dierenartsen te beëindigen begin 2021. Dit geldt onder andere voor de ondersteuning op het gebied van marketing en het kwaliteitssysteem waar Sterkliniek Dierenartsen om bekend staat. De aanleiding is de inmiddels vergevorderde integratie van beide partijen sinds 2017. De 25 Sterkliniek-vestigingen die zich hebben aangesloten bij AniCura gaan onder de naam AniCura verder. De franchise-Sterklinieken gaan zelfstandig door en kunnen de merknaam Sterkliniek Dierenartsen blijven gebruiken.

Het dichter naar elkaar toegroeien door een wederzijdse kennisinjectie maakt de noodzaak voor het voeren van twee verschillende merken overbodig en de weg vrij naar een verdere synergie en ontwikkeling van het kwaliteitsgedachtegoed. Beide organisaties hebben kwaliteit in veterinaire zorg hoog in het vaandel staan. Dat was ook mede de reden dat de Sterkliniek Dierenartsen franchise-organisatie en een groot aantal Sterklinieken in 2017 werden overgenomen door AniCura. Inmiddels maken 25 Sterklinieken deel uit van AniCura Nederland, een netwerk van meer dan 80 dierenklinieken.

Kwaliteitssysteem

Sterkliniek Dierenartsen is in 2005 opgericht vanuit het toenmalige AUV en een groep gepassioneerde dierenartsen en sinds 2007 was het volledig in handen van een aantal practici. De kwaliteitsgedachte stelde de cliënt en voortdurende verbetering van kwaliteit centraal. Hier kwam een uitgebreid gecontroleerd ISO-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem uit voort waar dierenklinieken zich bij aansloten om zo samen de kwaliteit van de diergeneeskunde in Nederland te verbeteren. Bob Carrière, directeur Sterkliniek Dierenartsen: “Het kwaliteitssysteem heeft zich de afgelopen vijftien jaar bewezen en gaat een tweede jeugd tegemoet binnen AniCura. Zaken als kwaliteitscriteria, verplichte nascholing voor alle medewerkers, medical auditing en visitatie worden uitgerold over alle AniCura-klinieken in Nederland. Met de bedrijfskundige en veterinaire kennis van AniCura, verwachten we niet alleen een enorme synergie, maar ook een versnelling van de verdere ontwikkeling van het kwaliteitssysteem."

Toekomst franchise-Sterklinieken

De 19 franchise-Sterklinieken met in totaal 34 locaties kunnen hun weg zelfstandig vervolgen en de naam Sterkliniek Dierenartsen blijven gebruiken. De komende maanden worden hierover nadere afspraken gemaakt met de franchise-Sterklinieken. Carrière: “Het zijn sterke en goedlopende dierenklinieken die een grote en waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het succes van Sterkliniek Dierenartsen. Hoewel de ondersteuning van het kwaliteitssysteem stopt, blijven zij met de opgedane kennis veilige en hoogstaande kwalitatieve diergeneeskunde leveren."

Uitrol in AniCura-klinieken

Marc Prette, algemeen directeur van AniCura Nederland: “Sterkliniek Dierenartsen heeft de kwaliteit van de dierenklinieken in Nederland in beweging gebracht en naar een hoger niveau getild. Ook AniCura wil de allerhoogste kwaliteit diergeneeskunde leveren en daarom zijn we trots dat we in al onze klinieken het Sterkliniek kwaliteitssysteem gecombineerd met ons eigen kwaliteitsprogramma ‘QualiCura’ kunnen aanbieden."

Meer glans

Bob Carrière, directeur Sterkliniek Dierenartsen: “Bij AniCura zijn de kwaliteitsstandaarden en diergeneeskundige zorg voor dieren in goede handen. Dat we ons gedachtegoed integreren bij AniCura is een blijk van wederzijds vertrouwen in elkaars kennis en kunde en een logisch vervolg op een aantal mooie en goede jaren van samenwerking. Enne Kwant, Tom de Graaf en ik zijn er als directie dan ook van overtuigd dat ons kwaliteitssysteem zich in de nieuwe opzet binnen AniCura voorspoedig ontwikkelt. Ook biedt het systeem een prachtige kans om het vak dierenarts meer glans te geven." 

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd