Specialistisch dierenziekenhuis AniCura de Tweede Lijn opent nieuwe vestiging in Zwolle

Katten- en hondenbezitters in het noorden en oosten van Nederland hoeven voortaan minder ver te reizen voor gespecialiseerde medische zorg voor hun huisdier. Dit najaar opent in Zwolle de kliniek AniCura de Tweede Lijn; een nieuw specialistisch dierenziekenhuis voor de zorg en behandeling van complexe aandoeningen bij huisdieren.

De nieuwe vestiging biedt een breed aanbod van specialistische zorg, zoals operaties van bijvoorbeeld botbreuken tot de behandeling van kanker. “Zodra een dierenarts constateert dat een aandoening bij een huisdier te moeilijk is om zelf te behandelen, kan deze de patiënt verwijzen naar ons”, aldus Henrik Wagter, Duits dierenartsspecialist chirurgie bij AniCura de Tweede Lijn.

Nieuwe vestiging in Zwolle

De nieuwe vestiging in Zwolle komt voort uit de kliniek AniCura de Tweede Lijn in Wilhelminaoord, dat al negentien jaar een begrip is. “We hadden al veel patiënten uit de regio en door de opening van de nieuwe kliniek kunnen we nog meer dieren helpen. Met onze nieuwe locatie in de wijk Spoolde in Zwolle-Zuid zijn we centraal gevestigd en goed bereikbaar via de A50, A28 en A32, en met het openbaar vervoer. En nog belangrijker dus is dat we optimale zorg en behandeling kunnen bieden. Onze kracht is dat we de dieren behandelen vanuit een team, vaak in combinatie met een internist en een chirurg, en altijd in overleg met de verwijzend dierenarts. Dierenartsen kunnen zeven dagen per week hun patiënten verwijzen voor uitgebreid onderzoek, operaties en behandelingen. Mensen hoeven zich niet druk te maken over hun huisdieren. Wij staan altijd voor ze klaar”, zegt Wagter die samen met Dr. Jenny Buijtels, erkend Europees dierenartsspecialist interne geneeskunde voor gezelschapsdieren, het gezicht wordt van de nieuwe kliniek. Buijtels schrijft blogs en schuift regelmatig aan als deskundige in een tv-programma.

Best mogelijke zorg

Beste mogelijk zorg voor die zo geliefde kat en hond Goede service en klantvriendelijk zijn speerpunten voor de kliniek. Buijtels: “De klant staat bij ons altijd centraal. Huisdieren maken een belangrijk onderdeel uit van het gezin. Mensen willen dan ook de best mogelijke zorg voor hun geliefde kat of hond. En er is veel mogelijk als het gaat om behandeling en onderzoek. Zo komt er in het specialistisch dierenziekenhuis in Zwolle ook een gloednieuwe CT-scanner te staan. Bovendien beschikken we over vele soorten scopen – camera’s op een flexibele buis - om de binnenkant van bijvoorbeeld de neus, longen, darmen en blaas te onderzoeken. Zo zijn we beter in staat om de diagnose te stellen. Als een hond bijvoorbeeld moeite heeft met ademen, kunnen we de neusholte en keel van binnen bekijken en zo bepalen wat de oorzaak van het probleem is. Ook kunnen we via een kijkoperatie gewrichten opereren.“

Meer nieuws

    Error

    An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.