Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde

Een gezond gebit is essentieel voor het welzijn van uw geliefde huisdier.

Één van onze expertises ligt bij tandheelkunde bij honden en katten.

Gebitsproblemen komen voor bij 8 op de 10 katten en honden

Professioneel reinigen

Onze tandheelkundige reiniging voor huisdieren gaan verder dan het oppervlakkige. Met geavanceerde reinigingstechnieken verwijderen we tandplak en tandsteen, waardoor de kans op tandvleesproblemen en tanduitval wordt geminimaliseerd. Lees meer op:

Dentale röntgenfoto's 

Niet elke dierenkliniek heeft een röntgen speciaal voor de tanden: dentale röntgen. Bij elke tandheelkundige handeling zijn röntgenfoto's aan te raden. Er gaat veel verstopt achter het tandvlees en met een röntgenfoto blijken soms ineens perfect ogende tanden toch getrokken te moeten worden, om verdere verspreiding en in ernstige gevallen bijvoorbeeld bloedvergiftiting te voorkomen. Lees ook: 

Extractie

Tanden trekken noemen we ook wel een "tandextractie". Wij hebben veel ervaring met complexe tandextracties. Lees ook:

Sealen (afgebroken tand) van wortelkanaal

Onze ervaren dierenartsen begrijpen dat een afgebroken tand niet alleen ongemak voor uw huisdier kan veroorzaken, maar ook de deur opent naar potentiële infecties en verdere complicaties. Door het wortelkanaal zorgvuldig te sealen, worden mogelijke problemen geminimaliseerd en behoudt de tand zijn structurele integriteit. 

Het sealen van het wortelkanaal is een geavanceerde procedure die wordt uitgevoerd met precisie en aandacht voor het welzijn van uw huisdier. 

Specialistische zorg

Het kan zijn dat we u doorsturen naar een dierenarts-specialist voor specialistische tandheelkundige zorg. Wat is het verschil? Bekijk: soorten dierenartsen

Informatie - kat

Informatie - hond

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd