Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Bij AniCura Bossenbuurt in Zoetermeer hebben wij op bepaalde vlakken meer ervaring dan op ander gebied. Hierin hebben onze dierenartsen en paraveterinairen extra nascholing gevolgd. 

Onze expertises

 • Tandheelkunde
  Lees meer op: Tandheelkunde
 • Scopiën
  Lees meer op: Scopiën
 • Beeldvorming
  Lees meer op: Beeldvorming
 • Chirurgie
  Lees meer op: Chirurgie
 • Laboratorium
  Wij  hebben een zeer uitgebreid laboratorium in huis, inclusief progesteron. Hierdoor hebben wij vaak al direct de bloeduitslag.

Verder...

In ons team volgen wij jaarlijks nascholing, waardoor wij beter worden in wat we doen door ons kennisniveau op peil te houden (lees ook: ons kwaliteitssysteem). Hierdoor kunnen wij meer bieden dan de gemiddelde dierenkliniek.

Zo bieden wij ook...

Cat friendly

Wij zijn een cat friendly clinic. Dat wil zeggen dat wij getraind zijn in het ontvangen van katten en aan bepaalde standaarden voldoen voor een rustige ontvangst van katten. Een dierenartsenbezoek van katten is al stressvol genoeg. Bekijk ook: Cat friendly en informatieve artikelen zoals: kat vervoeren naar de diereanarts of andere artikelen in onze katten-kennisbank.

Afvalbegeleiding

Is uw hond of kat te dik? Zomaar op dieet zetten kan schadelijk zijn. Wilt u hierin begeleid worden? Paraveterinair Imke heeft hiermee veel ervaring. Ga naar: hond laten afvallen of kat laten afvallen

Hondenmassage

Weten wat een massage kan doen? Ga naar: massage hond. Dit is de expertise van onze paraveterinair Marise.

Kwaliteitssysteem

Als AniCura-kliniek houden wij ons aan de AniCura kwaliteitseisen. Dit zijn standaarden die extern gewaarborgd en gecontroleerd worden. Meer weten? Ga naar: AniCura kwaliteitssysteem

Wij werken elke dag aan het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg. We registreren gemaakte fouten via een speciaal hiervoor ontwikkeld systeem en leren binnen AniCura zo van elkaar. 

Medische apparatuur

Wij laten al onze medische apparatuur periodiek controleren. Alleen zo weten we honderd procent zeker dat we de juiste uitslagen krijgen en we de juiste diagnose stellen bij uw huisdier.

Hygiëne en medicatie

Wij hechten veel waarde aan onze kwaliteitsrichtlijnen op het gebied van hygiëne en medicatie. Hygiëne is bij ons een groot goed.

Ook leggen wij de nadruk op het selecteren van de juiste medicatie. Wij beperken het gebruik van antibiotica in verband met de opbouw van resistentie bij huisdieren. Uiteraard laten we dit nooit ten koste van de gezondheid van uw huisdier. Juist daarom selecteren wij de beste medicatie voor elk geval.

Ons team en nascholing

Om te zorgen dat kennis van de laatste ontwikkelingen in huis is, volgen onze dierenartsen en assistenten kwalitatieve inhoudelijke nascholingen. Zo krijgt uw huisdier altijd de beste zorg. Bekijk ook: 

Werken bij AniCura Bossenbuurt?

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd