Orthopedie bij AniCura Haaglanden

Bij het Specialistisch Verwijscentrum van AniCura Haaglanden in Rijswijk krijgt jouw dier op verwijzing van je dierenarts de beste mogelijke orthopedische zorg van een van onze dierenarts-specialisten. Door de specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij ons verwijscentrum veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Veel kennis en moderne apparatuur

De orthopedische dierenartsen-specialisten van AniCura Haaglanden in Rijswijk voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit en zijn op de hoogte van de allerlaatste technieken.

In de moderne ruime kliniek werken zij met de allerbeste apparatuur, die ook te vinden zijn in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan een CT-scan, MRI-scan, de laatste röntgentechnieken en uitgebreide narcose apparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten bent je verzekerd van de allerbeste zorg voor jouw dier. 

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek 

Door specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij AniCura veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. Zo kun je met jouw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we regelmatig uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Onze Senna is aan haar knie geopereerd, operatie goed gelukt en loopt weer als een haas. - Marcel via Google Reviews

De beste onderzoeksmethodes

Voor het onderzoek en de diagnostiek maken we gebruik van de modernste digitale röntgen- en echoapparatuur. MRI-scan en CT-scan. Het interpreteren van deze beelden is een vak apart. Dit onderzoek wordt daarom als nodig gedaan door één van onze specialisten diagnostische beeldvorming. Ook heeft AniCura alle kennis en apparatuur in huis om een arthroscopie uit te voeren.

Specialistische operatiekamers

Ook voor orthopedische operaties is je huisdier bij ons in goede handen. Naast jarenlange ervaring en specialistische kennis beschikken onze operatiekamers over de laatste technieken. Met uitgebreide apparatuur zorgen we ervoor dat jouw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. Goede hygiëne is bij ons topprioriteit.

Dit kun je verwachten bij het orthopedisch consult

Na de doorverwijzing kom je eerst met je huisdier op consult. Bij het consult wordt je dier uitgebreid lichamelijk onderzocht en zal de specialist met je bespreken wat precies de klachten zijn van jouw hond of kat.

In veel gevallen zal er aanvullend onderzoek gedaan worden, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan of MRI-scan. Na onderzoek bespreekt de dierenarts-specialist met jou of en welke behandeling nodig is.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe je de beste zorg voor jouw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Wanneer naar de orthopedisch dierenarts-specialist?

Om te zorgen dat je naar de juiste specialist verwezen wordt is het belangrijk dat je eerst bij jouw eigen dierenarts bent geweest voor een verwijzing. Je dierenarts bekijkt het probleem en verwijst je als nodig door naar de juiste specialist voor een consult en mogelijk vervolgonderzoek.

Alleen op verwijzing

Je kunt alleen op verwijzing van jouw eigen dierenarts terecht bij onze orthopedisch chirurg. Je dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een deskundige in orthopedie naar je dier kijkt. UJe kunt zelf ook aan jouw dierenarts vragen of verwijzing mogelijk is.

Twijfel je, of heb je specifieke vragen over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons. Onze specialisten en assistentes helpen je graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd