Oncologie bij AniCura Haaglanden

Bij het Specialistisch Verwijscentrum van AniCura Haaglanden in Rijswijk bieden we oncologische zorg voor huisdieren op hoog niveau. Met de modernste apparatuur, de laatste kennis en continue nascholing is er veel aan zorg mogelijk.

Kanker bij huisdieren

Huisdieren worden steeds ouder en daardoor zien we ook steeds meer kanker bij huisdieren. Zo’n 25 tot 30 procent van de huisdieren krijgt vroeg of laat een goedaardige of kwaadaardige tumor. 

Oncologie bij huisdieren

Heeft de dierenarts bij jouw dier een tumor ontdekt? Voor verdere diagnose en/of behandeling kan jouw dier dan naar een ziekenhuis voor dieren, ofwel verwijscentrum, verwezen worden. Net zoals bij mensen.

Gelukkig zijn er, in tegenstelling tot vroeger, veel mogelijke behandelingen voor kanker bij huisdieren. Bij ons verwijscentrum in Rijswijk vind je voor vrijwel elk type kanker de juiste expertise en de nieuwste behandelingsmogelijkheden. 

Zelfs als het niet mogelijk is om de tumor te verwijderen, kunnen we veel doen om ervoor te zorgen dat jouw dier nog een zo lang en goed mogelijk leven heeft. Zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van leven.

Oncologische verwijszorg voor huisdieren in Rijswijk

In het AniCura Specialistisch Verwijscentrum in Rijswijk vind je veel kennis en ervaring in het behandelen van dieren met kanker. Daarnaast volgt het team regelmatig nascholing om de beste oncologische dierzorg aan te kunnen blijven bieden.

Onze dierenartsen houden de ontwikkelingen op het gebied van medicijnen en behandelingen nauwlettend in de gaten. Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Huisdier onderzoeken op kanker

Heb je het vermoeden dat jouw hond of kat een tumor (kanker) heeft? We begrijpen dat dit veel onzekerheid geeft en dat je dan snel duidelijkheid wilt. In ons verwijscentrum helpen we je graag met een volledig kankeronderzoek bij uw hond of kat. We werken hierbij met modernste apparatuur. Mogelijke onderzoeken zijn:

Snel contact opnemen

Als je denkt dat jouw kat of hond kanker heeft, neem dan direct contact met ons op. Hoe langer je hiermee wacht, hoe groter de tumor wordt, en hoe lastiger de behandeling of operatie is.

Oncologische behandelingen

Hoe een tumor behandeld wordt bij honden en katten, verschilt per kankersoort. Mogelijke behandelingen zijn:

Soms is er een combinatie van deze behandelingen nodig. Na een operatieve behandeling wordt er bijvoorbeeld daarna chemotherapie gebruikt, zodat de uitzaaiing vertraagd wordt.

Wetenschappelijk onderzoek naar kanker

Om topzorg te kunnen leveren, doet AniCura wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Hierdoor overleven steeds meer huisdieren kanker en wordt de levenskwaliteit van huisdieren met kanker beter.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd