Kattengeneeskunde: dierenarts-kattenexpert

In ons specialistisch verwijscentrum kun je terecht met de beste zorg voor uw kat. AniCura Haaglanden loopt voorop in de kattengeneeskudne.

Minder stress voor katten

Een grote reden voor eigenaren om niet met hun kat naar de dierenarts te gaan, is de stress tijdens zo’n bezoek. Dit snappen we volledig. Lees ook: met je kat naar de dierenarts - hoe doet je dat?

De beste zorg voor uw kat, zo stressvrij mogelijk. 

Specialisaties

Binnen AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden hebben we vele specialisaties in huis. Wil je dus de beste zorg voor jouw kat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Marieke heeft als 2e dierenarts in Nederland het Membership Examen in Feline Medicine gehaald. Dit examen wordt afgenomen door het Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists en betekent dat ze zich als dierenarts extra heeft bekwaamd in de kattengeneeskunde.

Ook heeft zij hiernaast het 4 jarige Master programma van de ESAVS op het gebied van Internal Medicine met goed gevolg doorlopen. 

Je kunt katten voor de volgende zaken naar Marieke verwijzen

 • Internistisch opwerken
 • Begeleiding van oudere katten
 • Begeleiding van katten met een chronische aandoening, zoals nierziekte, hyperthyreoïdie of diabetes mellitus
 • Doen/ interpreteren van bloedonderzoek/ urineonderzoek/ onderzoek van vrij vocht
 • Bloeddruk meting via Doppler  

Indien nodig kan er een combinatie afspraak gepland worden, bijvoorbeeld om aansluitend echografie of andere beeldvorming te verrichten. Het is wel belangrijk dit tijdens het maken van de afspraak duidelijk te vermelden. 

Als een diagnose is gesteld, wordt je via email /telefoon zo snel mogelijk op de hoogte gebracht, in overleg zal de behandeling in jouw eigen praktijk worden voortgezet. 

Kennisdeling

Omdat wij kennisdeling belangrijk vinden, plaatsen wij regelmatig cases op onze website en doen wij aan nascholing. Meer over kennisdeling? Bekijk ook: Nascholing, Intercollegiaal overleg, Cases

 • Kattenexpert
  Marieke Knies is de kattenexpert bij uitstek. Zij heeft als tweede in Nederland het feline membership gehaald. Meer weten over Marieke? Ga naar: Marieke Knies
 • FIP Behandeling
  Vanuit AniCura Haaglanden werken wij samen aan het voorheen niet behandelbare FIP bij katten. Wij zijn koploper in deze studie en behandelen katten met FIP. Voor de laatste updates, ga naar: FIP behandeling of FIP bij katten
 • Diabetes
  Als één van de eerste klinieken passen wij een katvriendelijke behandeling toe voor patiënten met diabetes. Meer weten? Lees: suikerziekte kat en glucose meten met de freestyle libre 
   

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd