Interne geneeskunde bij AniCura Haaglanden

Voor uitgebreid bloedonderzoek tot complex endoscopisch onderzoek kun je rekenen op de kundige zorg van onze dierenarts-experts en specialisten in interne geneeskunde van het Specialistisch Verwijscentrum in Rijswijk. Met jarenlange praktische ervaring, de laatste specialistische kennis en modernste apparatuur is er veel meer mogelijk dan bij de gewone dierenarts.

Specialistische kennis en moderne apparatuur

In het Specialistisch Verwijscentrum van AniCura Haaglanden werken alleen dierenarts-specialisten of dierenarts-experts die hebben doorgeleerd in de interne geneeskunde bij huisdieren. Met uitgebreide technieken en moderne apparatuur is er veel aan onderzoek mogelijk, dit om zo snel mogelijk tot de juiste diagnose te komen. Alles om jouw dier te helpen met de best mogelijke zorg.

Over interne geneeskunde 

De internist houdt zich bezig met problemen van de inwendige organen zoals:

Op consult bij de internist 

Komt jouw dier na verwijzing van jouw dierenarts bij ons op consult? Na een grondig onderzoek naar de ziektegeschiedenis en lichamelijk onderzoek van het dier is er vaak aanvullend onderzoek nodig. Denk bijvoorbeeld aan:

De dierenarts bespreekt met jou de resultaten van het onderzoek en de behandelmogelijkheden. 

Endoscopie (kijkoperatie) bij jouw dier

Bij een endoscopie wordt (onder narcose) met een kleine camera in de luchtpijp, longen, slokdarm, maag of darm van jouw dier gekeken. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om het slijmvlies te bekijken en/of biopten te nemen. Ook kunnen in sommige gevallen met endoscopie ingeslikte vreemde voorwerpen verwijderd worden, zoals in de slokdarm vastgelopen kauwbotten, vishaken, naalden, barbecue prikkers, speelgoed, stukken tennisbal etc..

Lees ook: endoscopie bij dieren

Wanneer naar de internist?

Je kunt alleen met verwijzing van jouw dierenarts terecht bij onze internist. Jouw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een specialist naar jouw huisdier kijkt. Je kunt ook zelf om een verwijzing vragen bij jouw dierenarts.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet en hoe je de beste zorg voor jouw huisdier vindt. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Vragen of opmerkingen?

Twijfel je, of heb je vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen je graag verder.

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd