Tandheelkunde

Dieren met gebitsproblemen eten minder graag en kunnen hier zelfs ziek van worden. Een goede gezondheid begint bij een schoon gebit. Bij ons op de locatie in Zierikzee kunnen wij uw huisdier helpen met een gebitsbehandeling.

Het gebit van honden en katten

Het gebit van uw huisdier verschilt niet veel van dat van ons. Ook uw hond of kat heeft eerst een melkgebit. Met het volwassen worden verliezen zij hun melkgebit en komt daar het volwassen gebit voor in de plaats. Hier moeten zij verder hun hele leven mee doen.

Tandplak en tandsteen

Na iedere maaltijd blijven er etensresten en bacteriën achter tussen de tanden van uw hond of kat. Binnen 24 uur wordt dit een plakkerig goedje wat we tandplak noemen. Wanneer dit niet wordt weggepoetst gaat dit verharden en ontstaat er tandsteen. Op tandsteen kan zich gemakkelijk nog meer tandplak hechten. Zo wordt tandsteen laagje voor laagje opgebouwd.

Gebitsproblemen

Gebitsproblemen ontstaan wanneer de bacteriën in tandplak en tandsteen een ontsteking gaan veroorzaken van het tandvlees. Dit is pijnlijk en zorgt voor een stinkende geur uit de bek van uw hond of kat. Na een tijdje kunnen zelfs de tanden aangetast worden. Hoe meer is aangetast, hoe pijnlijker

Tandenpoetsen

Om al deze problemen te voorkomen is het belangrijk dat u de tanden van uw dier goed schoonhoudt. Zelf kunt u regelmatig de tanden de tanden poetsen. Lees hoe u dat doet in het artikel tandenpoetsen bij honden en katten.

Maand van het gebit

Ongeveer 80% van de huisdieren ouder dan drie jaar heeft gebitsproblemen. Veel eigenaren weten niet goed of hun huisdier ergens last van heeft. De maand februari staat daarom bij ons in het teken van het gebit. Deze maand kunt u bij ons gratis een afspraak maken om de gezondheid van het gebit van uw huisdier in te laten schatten. Wanneer uw huisdier een gebitsbehandeling nodig heeft krijgt u daar ook nog eens 10% korting op! Dit geldt ook voor alle gebitsverzorgingsproducten.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd