Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Orthopedie bij AniCura Dierenkliniek Eersel

Bij AniCura Dierenkliniek Eersel krijgt uw dier op verwijzing van uw dierenarts de beste mogelijke orthopedische zorg van een van onze dierenarts-specialisten of dierenarts-experts. Door de specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij ons verwijscentrum veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Veel kennis en moderne apparatuur

De orthopedisch specialisten en dierenartsen bij AniCura Dierenkliniek Eersel voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit en zijn op de hoogte van de allerlaatste technieken.

In onze moderne ruime kliniek werken zij met de allerbeste apparatuur, die ook te vinden zijn in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan een CT-scan hond, de laatste röntgentechnieken en uitgebreide narcose apparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten bent u verzekerd van de allerbeste zorg voor uw dier. Lees ook: Verschil dierenarts en specialist

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek 

Door specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij AniCura Dierenkliniek Eersel veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. Zo kunt u met uw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we regelmatig uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Onze Senna is aan haar knie geopereerd, operatie goed gelukt en loopt weer als een haas. - Marcel via Google Reviews

De beste onderzoeksmethodes

Voor het onderzoek en de diagnostiek maken we gebruik van de modernste digitale röntgen- en echoapparatuur en CT-scan. Het interpreteren van deze beelden is een vak apart. Dit onderzoek wordt daarom als nodig gedaan door één van onze dierenarts-experts. Ook heeft AniCura alle kennis en apparatuur in huis om een arthroscopie uit te voeren.

Specialistische operatiekamers

Ook voor orthopedische operaties voor uw huisdier bent u bij ons in goede handen. Naast jarenlange ervaring en specialistische kennis beschikken onze operatiekamers over de laatste technieken. Met uitgebreide apparatuur zorgen we ervoor dat uw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. Goede hygiëne is bij ons topprioriteit.

Dit kunt u verwachten bij het orthopedisch consult

Na de verwijzing komt u eerst met uw dier op consult. Bij het consult wordt uw dier uitgebreid lichamelijk onderzocht en zal de specialist met u bespreken wat precies de klachten zijn van uw hond of kat.

In veel gevallen zal er aanvullend onderzoek gedaan worden, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Na onderzoek bespreek de dierenarts-specialist of dierenarts-expert met u of en welke behandeling nodig is.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Wanneer naar de orthopedisch dierenarts-specialist?

Om te zorgen dat u naar de juiste specialist verwezen wordt is het belangrijk dat u eerst bij uw dierenarts bent geweest voor een verwijzing. Uw dierenarts bekijkt het probleem en verwijst u als nodig door naar de juiste specialist voor een consult en mogelijk vervolgonderzoek.

Vragen?

Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons. We helpen u graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd