Leiderdorp - Landbouwhuisdier en paard logo

Contact met kliniek

071 - 541 69 45

Van der Valk Boumanweg 50, 2352 JD, Leiderdorp

Routebeschrijving

Blauwtong 26-09-2023

Inmiddels is de ziekte Blauwtong nu 3 weken in Nederland. Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers. Voor verdere vragen kun u telefonisch contact met ons opnemen. Telefoon: 071-541 69 45 Lees hier meer

Lasertherapie bij het paard

Wij bieden de mogelijkheid van laser therapie aan bij bepaalde aandoeningen van uw paard. Laser therapie kan onder andere helpen bij ontstekingen, het helpt bij de genezing van bepaalde wonden en het helpt bij het bevorderen van de bloedsomloop.

De positieve werking van laser therapie is wetenschappelijk bewezen, het is pijnloos en geeft geen bijwerkingen.

Wat is lasertherapie?

Met lasertherapie richten we een laser op een gebied wat we willen behandelen. Het zijn lichtstralen van een bepaalde golflengte die energie overdragen op de weefsels. Op het apparaat kunnen wij verschillende instellingen selecteren, waardoor de golflengte, pulsatie en duur specifiek voor een betreffende aandoening geschikt zijn.

Lasertherapie is dankzij zijn vermogen om diep in de weefsels door te dringen, effectief bij de behandeling van pijn. Maar ook kan het van pas komen bij ontsteking, bij het vasthouden van vocht, het bevorderen van een snelle genezing van sommige wonden, verbetering van de lokale bloedsomloop en helpt het herstel.

Omdat de behandeling maar kort duurt, het geen pijn doet en het herstel sneller gaat, is deze therapie erg prettig om in te zetten bij paarden.

Over welke aandoeningen praten we dan?

Laser therapie is breed inzetbaar. Voorbeelden zijn: oppervlakkige en diepere wonden, peesontstekingen, verstuikingen, artrose, zwellingen, spierblessures en wonden na operatie.

Hoe ziet de therapie eruit?

Laser therapie bestaat uit meerdere behandelingen, meestal vier tot tien keer. De duur van iedere behandeling is afhankelijk van de grootte en diepte van het letsel, variërend van twee minuten tot 15 minuten.

Mocht u vragen hebben, dan informeren we u graag over de mogelijkheden van laser therapie.

Uw paard in goede handen

We kunnen uw paard helpen met verschillende behandelingen. Over een aantal behandelingen en services hebben wij losse pagina's op onze website.

Gebruik de lijst hieronder.

 

Uw paard bij de dierenarts

 • Mocht u van plan zijn een paard of pony te kopen, dan raden we u zeker aan het dier te laten keuren. Dit kan vervelende situaties na aankoop voorkomen.

  Lees meer

 • Al een hele tijd worden de meeste merries geïnsemineerd (KI) en niet meer natuurlijk gedekt. Het is belangrijk om zo dicht mogelijk op de eisprong te insemineren. Een goede fertiliteitsbegeleiding van een dierenarts is daarbij noodzakelijk.

  Lees meer

 • Wij bieden de mogelijkheid van laser therapie aan bij bepaalde aandoeningen van uw paard. Laser therapie kan onder andere helpen bij ontstekingen, het helpt bij de genezing van bepaalde wonden en het helpt bij het bevorderen van de bloedsomloop.

  Lees meer

 • Alle paarden hebben wormen. Dit is helemaal niet erg, zolang het er maar niet te veel worden en het paard er goed tegen kan. Grote aantallen wormen zorgen namelijk voor klachten Daarnaast kunnen veulens vaak minder goed tegen wormen dan volwassen pa…

  Lees meer

 • Chippen is verplicht voor ieder paard en iedere pony en ezel. Deze chip moet binnen zes maanden na de geboorte van het veulen worden geplaatst.

  Lees meer

 • Door uw paard te laten vaccineren gaat het lichaam van uw paard zelf afweerstoffen (antilichamen) aanmaken tegen de infectieziektes waarvoor hij wordt vaccineert. Een infectieziekte is een ziekte veroorzaakt door een virus, een bacterie of een schim…

  Lees meer

 • In Nederland worden de meeste hengsten gecastreerd omdat ruinen meestal rustiger en beter te hanteren zijn dan hengsten. Het castreren van hengsten is een operatie die we vaak uitvoeren en waar we dus veel ervaring mee hebben.

  Lees meer

 • Droes, de meeste paardeneigenaren kennen het wel. Het is een van de meest voorkomende aandoeningen bij paarden. Het typische beeld van droes is een paard met dikke abcessen onder de kaak.

  Lees meer

 • Voor gezonde darmen moeten paarden bijna de hele dag bezig zijn met eten. Een gezond gebit is hiervoor noodzakelijk.

  Lees meer

 • Naast bacteriën of een virussen kunnen paarden en pony's ook last hebben van parasieten. Wormen zijn voorbeelden van parasieten die in het maag-darmkanaal van het paard leven.

  Lees meer

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd