Lasertherapie bij het paard

Wij bieden de mogelijkheid van laser therapie aan bij bepaalde aandoeningen van uw paard. Laser therapie kan onder andere helpen bij ontstekingen, het helpt bij de genezing van bepaalde wonden en het helpt bij het bevorderen van de bloedsomloop.

De positieve werking van laser therapie is wetenschappelijk bewezen, het is pijnloos en geeft geen bijwerkingen.

Wat is lasertherapie?

Met lasertherapie richten we een laser op een gebied wat we willen behandelen. Het zijn lichtstralen van een bepaalde golflengte die energie overdragen op de weefsels. Op het apparaat kunnen wij verschillende instellingen selecteren, waardoor de golflengte, pulsatie en duur specifiek voor een betreffende aandoening geschikt zijn.

Lasertherapie is dankzij zijn vermogen om diep in de weefsels door te dringen, effectief bij de behandeling van pijn. Maar ook kan het van pas komen bij ontsteking, bij het vasthouden van vocht, het bevorderen van een snelle genezing van sommige wonden, verbetering van de lokale bloedsomloop en helpt het herstel.

Omdat de behandeling maar kort duurt, het geen pijn doet en het herstel sneller gaat, is deze therapie erg prettig om in te zetten bij paarden.

Over welke aandoeningen praten we dan?

Laser therapie is breed inzetbaar. Voorbeelden zijn: oppervlakkige en diepere wonden, peesontstekingen, verstuikingen, artrose, zwellingen, spierblessures en wonden na operatie.

Hoe ziet de therapie eruit?

Laser therapie bestaat uit meerdere behandelingen, meestal vier tot tien keer. De duur van iedere behandeling is afhankelijk van de grootte en diepte van het letsel, variërend van twee minuten tot 15 minuten.

Mocht u vragen hebben, dan informeren we u graag over de mogelijkheden van laser therapie.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd