Leiderdorp - Landbouwhuisdier en paard logo

Contact met kliniek

071 - 541 69 45

Van der Valk Boumanweg 50, 2352 JD, Leiderdorp

Routebeschrijving

Blauwtong 26-09-2023

Inmiddels is de ziekte Blauwtong nu 3 weken in Nederland. Blauwtong (bluetongue) is een virusziekte die voorkomt bij schapen en andere herkauwers. Voor verdere vragen kun u telefonisch contact met ons opnemen. Telefoon: 071-541 69 45 Lees hier meer

Uw paarden dierenarts

Bij Dierenkliniek ’t Leidse Land werken 6 dierenartsen voor landbouwhuisdieren en paarden. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u en uw paard klaar

Al onze landbouwhuisdierenartsen verlenen spoedeisende zorg bij paarden, bijvoorbeeld paarden met koliek of een wond. We staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u en uw paard klaar!

Zowel Laura Smeele als Sophie Noyen-Wolfert houden zich daarnaast ook bezig met de overige eerstelijns paardenzorg. U kunt dan denken aan kreupelheden, luchtwegklachten en fertiliteits-begeleiding. Ook voeren we castraties en gebitsbehandelingen uit. Dit gebeurt bij u thuis of op stal.

Een greep uit onze behandelingen vindt u onderaan deze pagina.

Mocht u vragen hebben over voeding en huisvesting of de gezondheid van uw paard, neem gerust contact met ons op. We adviseren u graag!

Greep uit onze diensten voor uw paard

Wij zijn 24/7 voor u bereikbaar

Onze paardendierenartsen geven ook advies, informatie en begeleiding op het gebied van bijvoorbeeld voeding en voortplanting.

Uw paard in goede handen

We kunnen uw paard helpen met bijvoorbeeld castratie, chippen of fertiliteitsbegeleiding en meer. Over een aantal behandelingen en services hebben wij losse pagina's.

Gebruik de lijst hieronder.

Uw paard bij de dierenarts

 • Mocht u van plan zijn een paard of pony te kopen, dan raden we u zeker aan het dier te laten keuren. Dit kan vervelende situaties na aankoop voorkomen.

  Lees meer

 • Al een hele tijd worden de meeste merries geïnsemineerd (KI) en niet meer natuurlijk gedekt. Het is belangrijk om zo dicht mogelijk op de eisprong te insemineren. Een goede fertiliteitsbegeleiding van een dierenarts is daarbij noodzakelijk.

  Lees meer

 • Wij bieden de mogelijkheid van laser therapie aan bij bepaalde aandoeningen van uw paard. Laser therapie kan onder andere helpen bij ontstekingen, het helpt bij de genezing van bepaalde wonden en het helpt bij het bevorderen van de bloedsomloop.

  Lees meer

 • Alle paarden hebben wormen. Dit is helemaal niet erg, zolang het er maar niet te veel worden en het paard er goed tegen kan. Grote aantallen wormen zorgen namelijk voor klachten Daarnaast kunnen veulens vaak minder goed tegen wormen dan volwassen pa…

  Lees meer

 • Chippen is verplicht voor ieder paard en iedere pony en ezel. Deze chip moet binnen zes maanden na de geboorte van het veulen worden geplaatst.

  Lees meer

 • Door uw paard te laten vaccineren gaat het lichaam van uw paard zelf afweerstoffen (antilichamen) aanmaken tegen de infectieziektes waarvoor hij wordt vaccineert. Een infectieziekte is een ziekte veroorzaakt door een virus, een bacterie of een schim…

  Lees meer

 • In Nederland worden de meeste hengsten gecastreerd omdat ruinen meestal rustiger en beter te hanteren zijn dan hengsten. Het castreren van hengsten is een operatie die we vaak uitvoeren en waar we dus veel ervaring mee hebben.

  Lees meer

 • Droes, de meeste paardeneigenaren kennen het wel. Het is een van de meest voorkomende aandoeningen bij paarden. Het typische beeld van droes is een paard met dikke abcessen onder de kaak.

  Lees meer

 • Voor gezonde darmen moeten paarden bijna de hele dag bezig zijn met eten. Een gezond gebit is hiervoor noodzakelijk.

  Lees meer

 • Naast bacteriën of een virussen kunnen paarden en pony's ook last hebben van parasieten. Wormen zijn voorbeelden van parasieten die in het maag-darmkanaal van het paard leven.

  Lees meer

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd