Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Orthopedie bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg

Bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg krijgt uw dier de beste mogelijke orthopedische zorg van een van onze dierenarts-experts. Door de medische expertise, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij ons dierenziekenhuis veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Veel kennis en moderne apparatuur

De orthopedische dierenartsen in bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit en zijn op de hoogte van de allerlaatste technieken.

In de moderne ruime kliniek werken zij met de allerbeste apparatuur, die ook te vinden zijn in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan een CT-scan, de laatste röntgentechnieken en uitgebreide narcose apparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten bent u verzekerd van de allerbeste zorg voor uw dier. 

Over Orthopedie

Orthopedie is een medische expertise dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

Van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek 

Door de medische expertise, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij AniCura Dierenziekenhuis Tilburg veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. Zo kunt u met uw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patella luxatie

Behandelingen die we regelmatig uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

Onze Senna is aan haar knie geopereerd, operatie goed gelukt en loopt weer als een haas. - Marcel via Google Reviews

De beste onderzoeksmethodes

Voor het onderzoek en de diagnostiek maken we gebruik van de modernste digitale röntgen- en echoapparatuur en een CT-scan. Het interpreteren van deze beelden is een vak apart. Dit onderzoek wordt daarom als nodig gedaan door één van onze dierenarts-experts. Ook heeft onze kliniek alle kennis en apparatuur in huis om een arthroscopie uit te voeren.

Specialistische operatiekamers

Ook voor orthopedische operaties voor uw huisdier bent u bij ons in goede handen. Naast jarenlange ervaring en kennis beschikken onze operatiekamers over de laatste technieken. Met uitgebreide apparatuur zorgen we ervoor dat uw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. Goede hygiëne is bij ons topprioriteit.

Dit kunt u verwachten bij het orthopedisch consult

U komt eerst met uw dier op consult. Bij het consult wordt uw dier uitgebreid lichamelijk onderzocht en zal de dierenarts-expert met u bespreken wat precies de klachten zijn van uw hond of kat.

In veel gevallen zal er aanvullend onderzoek gedaan worden, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Na onderzoek bespreekt de dierenarts-expert met u of en welke behandeling nodig is.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Wanneer naar de orthopedisch dierenarts-expert?

Uw dierenarts bekijkt het probleem en verwijst u als nodig door naar de juiste dierenarts-expert voor een consult en mogelijk vervolgonderzoek. U kunt bij ons terecht met of zonder verwijzing.

Vragen

Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons. Onze specialisten en assistentes helpen u graag verder.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd