Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Oncologische zorg bij AniCura Dierenkliniek Eersel

Bij AniCura Dierenklilniek Eersel bieden we oncologische zorg voor huisdieren op hoog niveau. Met de modernste apparatuur, de laatste kennis en continue nascholing is er veel aan zorg mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts.

Kanker bij huisdieren

Huisdieren worden steeds ouder en daardoor zien we ook steeds meer kanker bij huisdieren. Zo’n 25 tot 30 procent van de huisdieren krijgt vroeg of laat een goedaardige of kwaadaardige tumor. 

Heeft de dierenarts bij uw dier een tumor ontdekt? Voor verdere diagnose en/of behandeling kan uw dier dan verwezen worden naar AniCura Dierenkliniek Tilburg.

Gelukkig zijn er, in tegenstelling tot vroeger, veel mogelijke behandelingen voor kanker bij huisdieren. Bij AniCura Dierenklilniek Eersel vindt u voor vrijwel elk type kanker de juiste expertise en de nieuwste behandelingsmogelijkheden. 

Zelfs als het niet mogelijk is om de tumor te verwijderen, kunnen we veel doen om ervoor te zorgen dat uw dier nog een zo lang en goed mogelijk leven heeft. Zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van leven.

Oncologische verwijszorg bij AniCura Dierenkliniek Eersel

In onze kliniek hebben we veel kennis en ervaring in het behandelen van dieren met kanker. Daarnaast volgt het team regelmatig nascholing om de beste oncologische dierzorg aan te kunnen blijven bieden.

Onze dierenarts-expers houden de ontwikkelingen op het gebied van medicijnen en behandelingen nauwlettend in de gaten. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op.

Huisdier onderzoeken op kanker

Heeft u het vermoeden dat uw hond of kat een tumor (kanker) heeft? We begrijpen dat dit veel onzekerheid geeft, en dat u dan snel duidelijkheid wilt. Bij AniCura Dierenkliniek Eersel helpen we u graag met een volledig kankeronderzoek bij uw hond of kat. We werken hierbij met modernste apparatuur. Mogelijke onderzoeken zijn:

Snel contact opnemen

Als u denkt dat uw kat of hond kanker heeft, neem dan direct contact met ons op. Hoe langer u hiermee wacht, hoe groter de tumor wordt, en hoe lastiger de behandeling of operatie is.

Oncologische behandelingen

Hoe een tumor behandeld wordt bij honden en katten, verschilt per kankersoort. Mogelijke behandelingen zijn:

Soms is er een combinatie van deze behandelingen nodig. Na een operatieve behandeling wordt er bijvoorbeeld daarna chemotherapie gebruikt, zodat de uitzaaiing vertraagd wordt.

Wetenschappelijk onderzoek naar kanker

Om topzorg te kunnen leveren, doen we wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Hierdoor overleven steeds meer huisdieren kanker en wordt de levenskwaliteit van huisdieren met kanker beter.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd