Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertises

Bij AniCura Leeuwarden is veel aan zorg mogelijk! Naast gewone behandelingen als inenting en castratie, vindt u bij ons veel kennis en ervaring met bijvoorbeeld kijkoperaties, echografie en labonderzoek.

Daarnaast vindt u bij ons expertise in:

Scopie

We hebben het instrumentarium en de kennis in huis om met een scoop (flexibele slang met camera) verder te kijken. Zo kunnen we als dat nodig is bij uw huisdier in de luchtwegen, de gewrichten of het maag-darmkanaal kijken. Ook kunnen we biopten nemen om in te sturen naar het laboratorium.

De volgende kijkoperaties zijn bij ons mogelijk: rhinoscopie (neus), arthroscopie (gewrichten), gastroscopie (slokdarm/maag), colonoscopie (dikke darmen) en bronchoscopie (luchtwegen/longen).

Digitale en dentale röntgen

In onze kliniek is het maken van kwalitatief hoge digitale röntgenfoto’s mogelijk. Een zeer mooie, snelle en veilige techniek om naar bijvoorbeeld de botten van uw dier te kijken. De foto is zo klaar en wordt als mogelijk direct met u besproken. Lees ook: röntgen.

Moderne operatiekamers

In onze kliniek zijn aparte ruimtes voor de operaties. Deze zijn voorzien van alle moderne technieken om uw dier tijdens de operatie goed in de gaten te houden. Zo registeren we vitale levensfuncties als hartslag, ecg, ademhaling, bloeddruk, lichaamstemperatuur en zuurstof in het bloed. De in- en uitademingslucht van uw huisdier wordt gecontroleerd op narcosegassen, zuurstof en koolzuur. Door deze metingen kunnen we precies sturen hoe diep uw huisdier slaapt en of we uw huisdier moeten helpen met ademhalen.

Bloedonderzoek

Voor veel bloedonderzoek hebben we zelf de apparatuur in huis. Zo hoeft u niet lang te wachten en heeft u snel resultaat. We kunnen uw dier bijvoorbeeld onderzoeken op bloedarmoede, ontstekingen, problemen in nieren of lever, levershunt en schildklierproblemen. Ook progesteronbepaling doen we zelf. Lees ook: bloedonderzoek.

Urineonderzoek

Ook voor urineonderzoek bent u bij ons aan het juiste adres. Met dit onderzoek kunnen we uw dier bijvoorbeeld onderzoeken op mogelijke afwijkingen of aandoeningen zoals nierproblemen, suikerziekte, blaasgruis en ziekte van Cushing.
Is er mogelijk sprake van een bacterie en is er een kweek nodig? In dat geval sturen we de urine op naar een laboratorium. Zo kan de juiste antibiotica bepaald worden. Lees ook: urineonderzoek.

HD- en ED foto's

Wij hebben de licentie om officiële HD (Heupdysplasie) en ED (Elleboogdysplasie) foto’s bij honden te maken.

Konijnen en knaagdieren

We zijn al jaren bekend om onze kennis en ervaring met de zorg van konijnen en knaagdieren. Deze expertise is bij dierenartsen helaas nog niet vanzelfsprekend. Wij volgen hier aanvullende opleidingen in zodat we uw dier naast vaccinatie of castratie kunnen helpen bij bijvoorbeeld een bult of gebitsproblemen.

Ook voor advies over voeding en (vacht)verzorging bent u bij ons aan het juiste adres. Kom langs voor een konijnenconsult bij Sandra Dijkstra

Tandheelkunde

Bij AniCura Leeuwarden kunt rekenen op ruime expertise op het gebied van tandheelkunde bij huisdieren. Maar liefst 70 tot 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar loopt rond met pijnlijke gebitsproblemen. Voorkom onnodige pijn bij uw dier en laat het gebit jaarlijks controleren. Ook dentale röntgen, gebitsreiniging en trekken van tanden is bij ons mogelijk.

Hormoonanalyse

Heeft uw dier mogelijk suikerziekte, schildklierproblemen, ziekte van Cushing of ziekte van Addison? Wij kunnen u helpen met de juiste onderzoeken om een hormoonziekte uit te sluiten of vast te stellen.

De behandeling van hormonale ziektes vraagt om veel begeleiding. Gelukkig is hierin inmiddels veel mogelijk. Zo kan een dier met suikerziekte met de juiste begeleiding een prima leven hebben. Onze dierenartsen en paraveterinairen helpen u graag met de juiste behandeling en informatie. Lees ook: hormoonanalyse van uw dier

Wilt u meer weten over onze behandelingen en diensten? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag! Bekijk ook: onze behandelingen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd