Orthopedie bij honden en katten in Noord-Nederland

Bij AniCura Hopmans krijgt uw dier de beste mogelijke zorg van onze ervaren orthopedisch chirurgen. Door jarenlange aanvullende opleidingen, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er veel aan complexe zorg mogelijk.

We krijgen veel verwijzingen van dierenartsen uit de regio, maar ook daarbuiten weten mensen ons te vinden voor onze expertise orthopedie.

We bieden orthopedische zorg aan in onze dierenkliniek in Roden.

De laatste kennis en moderne apparatuur

De dierenartsen van AniCura Hopmans voeren dagelijks complexe orthopedische operaties uit. Zo helpen we jaarlijks ongeveer 200 honden met een TTA-2 operatie bij een gescheurde kruisband. Ook krijgen we regelmatig verwijzingen voor behandeling van patella luxatie en hernia-operaties.

In de moderne kliniek in Roden werkt ons chirurgisch team, bestaande uit Ellen 't Hooft, Gitty van den Hul, en Marc Brand, met de allerbeste apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een CT-scan, een modern digitaal röntgenapparaat en uitgebreide narcose-apparatuur.

Jaarlijks helpen we bijna 200 honden met een TTA-2 operatie.

Orthopedie bij honden en katten in Groningen en Drenthe

Een dieren orthopeed of orthopedisch dierenarts voor dieren houdt zich bezig met klachten aan het bewegingsapparaat. In de regio maar ook daarbuiten staat AniCura Hopmans bekend om onze expertise binnen dit vakgebied.

In onze kliniek behandelen de orthopedisch dierenartsen diverse problemen op het gebied van botten en gewrichten. Denk aan:

Ook artroscopische behandeling (kijkoperatie in de gewrichten) en heupoperaties, zoals plaatsing van totale heupprothese zijn bij ons mogelijk.

Beste oplossing

Wij zoeken altijd samen met u naar de best mogelijke oplossingen voor uw dier, ook op de langere termijn. Dat betekent soms heel zorgvuldig opereren, of soms niet opereren maar een andere aanpak kiezen. We proberen altijd goed in te schatten welke revalidatiekansen er zijn.

Fysiotherapie bij AniCura Hopmans

Bij onze kliniek werken we nauw samen met onze eigen dierfysiotherapeut. Zeker na een gewrichtsoperatie raden we voor een goed herstel een uitgebreid fysiotherapie-consult aan. Ook bij de revalidatie na een rughernia is de fysiotherapeut onmisbaar.

Meer dan een kat en hond orthopeed

Wij worden blij van een fitte en gezonde kat of hond. Onze orthopeed voor uw hond of kat staat ook klaar voor uw andere vragen op het gebied van botten en gewrichten terecht.

Vraag of afspraak maken

Heeft u een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, of bel ons voor een afspraak. Bent u door uw dierenarts naar ons verwezen? Lees ook: doorverwezen naar AniCura Hopmans

Ontmoet onze chirurgen

We hebben meerdere deskundige chirurgen in huis, zodat we uw dier indien nodig zo snel mogelijk kunnen opereren. Onze chirurgen zijn opgeleid voor operaties aan gewrichten, zenuwen en organen. Elke chirurg heeft een eigen expertise, waardoor we in onze klinieken neurochirurgie, orthopedie en weke delen chirurgie op hoog niveau kunnen aanbieden.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd