Dermatologie bij AniCura DC Hopmans

Heeft uw dier een huidziekte of mogelijk een allergie? Dan kan het zijn dat uw dierenarts uw dier verwijst naar ons. Onze dermatoloog heeft jarenlange expertise in huidziektes, allergieën, problemen met de vacht, nagels en de oren. Ook lasertherapie is bij ons mogelijk. Deze expertise bieden we aan in onze kliniek in Roden.

Expertise in huidproblemen bij honden en katten

Heeft uw hond of kat terugkerende huidklachten zoals kaalheid, oorproblemen, jeuk, of zweren op of rond de poten? Onze ervaren dermatoloog Chantalle Vrijhoef staat voor uw dier klaar. Met aanvullende opleidingen en jarenlange praktische ervaring heeft zij een brede expertise opgebouwd in huidaandoeningen bij honden en katten.

Moderne apparatuur en technieken

Grondig onderzoek is bij een huidprobleem belangrijk. Met het vinden van de werkelijke oorzaak is behandeling mogelijk en kan een chronisch huidprobleem soms voorkomen worden.

Met een vraaggesprek en uitgebreide onderzoeksmethoden kunnen we verder gaan dan een eerstelijns dierenarts. Bij ons wordt er daarom ruim tijd gepland als wij weten dat u met een dier komt dat huidproblemen heeft. Huidmonsters, zoals afdrukpreparaten en afkrabsels onderzoeken wij zelf. Eventuele aanvullende testen worden naar het betreffende laboratorium gestuurd.

Aanvullende dermatologische onderzoeken die bij ons mogelijk zijn

  • microscopisch onderzoek van huidafkrabsels, haren of afdrukpreparaten
  • het nemen van kweken voor bacteriologisch of schimmelonderzoek
  • het nemen van huidbiopten
  • het uitvoeren van bloedonderzoeken

Door u uitgebreid te informeren over onderzoeken, de behandelingsmogelijkheden en prognose proberen we samen met u tot het beste behandelplan voor uw dier te komen.

Lasertherapie

Heeft uw hond last van hotspot, oorontsteking of bijvoorbeeld een lik granuloom? Bij deze en andere huidproblemen kan lasertherapie uitkomst bieden. Met de therapie kunnen pijn en ontsteking verlicht en beschadigingen op celniveau gerepareerd worden. Lees ook: lasertherapie

Dermatologische vragenlijst bij eerste consult

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor een dermatologisch consult vragen wij u onze vragenlijst in te vullen: dermatologische vragenlijst

Over huidproblemen bij honden en katten

Huidaandoeningen en jeuk zijn veel voorkomende problemen bij de hond en de kat. Jeuk kan het leven van u en uw huisdier enorm beïnvloeden. Er zijn veel mogelijke oorzaken voor jeuk, zoals parasieten en onderliggende allergieën.

Er zijn ook huidaandoeningen die geen jeuk geven. Voorbeelden hiervan zijn kale plekken, schilfers, een vette vacht of sterke huidgeur. Stofwisselingsziekten of problemen met de vetzuursamenstelling van de huid kunnen onderliggende oorzaken zijn.

Lees ook: huidproblemen honden huidproblemen kat

Oorproblemen bij honden en katten

Daarnaast zijn er veel honden en katten met oorproblemen. Aangezien een groot deel van het oor van de hond en de gehoorgang bekleed is met huid, zijn oorproblemen bij huisdieren onderdeel van het vakgebied dermatologie.

Jeuk aan de oren, stinkende oren, een scheve kop of evenwichtsproblemen kunnen allemaal symptomen zijn van een oorprobleem.

Vraag of afspraak maken

Heeft u een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, of bel ons voor een afspraak. Bent u door uw dierenarts naar ons verwezen? Lees ook: doorverwezen naar AniCura Hopmans

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd