Silvia Auxilia
Dierenarts-specialist

Silvia Auxilia

Dierenarts, specialist dermatologie (CertVD, MRCVS, Dipl. ECVD)
Dierenarts-specialist
Silvia Auxilia
Dierenarts, specialist dermatologie (CertVD, MRCVS, Dipl. ECVD)

Expertise

  • Dermatologie

Opleiding

  • Royal College of Veterinary Surgeons Certificate in Veterinary Dermatology (CertVD)
  • The European College of Veterinary Dermatology (Dipl. ECVD)

Dermatologie

Ik ben Silvia Auxilia en ik ben al meer dan 20 jaar Europees specialist op het gebied van dermatologie, ook wel huidziekten. Ik heb in 2001 mijn ECVD (The European College of Veterinary Dermatology) diploma behaald.

Ik heb vooral in het Verenigd Koninkrijk gewerkt. In 2018 ben ik naar Nederland verhuisd en begon ik met werken bij de Diergeneeskunde faculteit aan de Universiteit van Utrecht en bij AniCura. Ik twijfelde eerst of ik huisarts of dierenarts wilde worden, maar ik ben heel blij dat ik me gericht heb op dieren!

Certificaten

In de Verenigde Staten heb ik een stage van zes maanden gevolgd. Daarna ben ik een ECVD Residency aan de Royal Dick Veterinary School in Edinburgh gaan volgen. Dat is een opleiding tot specialist. De specialist diploma’s die ik behaald heb, zijn het CertVD en Dipl. ECVD.

Daarnaast geef ik regelmatig lezingen aan eerstelijns dierenartsen. Ook heb ik meerdere artikelen gepubliceerd in internationale tijdschriften en een hoofdstuk in een boek. Verder ga ik natuurlijk zelf ook naar congressen en webinars om mijn kennis up-to-date te houden.

Huidklachten verhelpen

Mijn interesses zijn onder andere:

Ik wil graag huidklachten bij mijn patiënten verhelpen, ook als ze chronisch zijn of de patiënt al lang last heeft van de klachten.

Kat en hobby’s

Ik heb zelf een geadopteerde kat uit Oman met drie benen. Daarnaast heb ik drie kinderen. Ik hou ervan om te bergsporten (wandelen, skiën en rotsklimmen), internationale romans te lezen, veel talen te leren spreken en ik ga graag naar de pottenbakkerij.

Voor eigenaren

Afspraak maken

Je kunt alleen bij ons terecht op verwijzijng. Heb je een verwijzing van je eigen dierenarts? Dan kun je een afspraak maken.

Ga naar contact

Voor dierenartsen

Verwijzen naar ons

Als dierenarts naar ons verwijzen? Gebruik onderstaande button.

Verwijs uw patiƫnt

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd