Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Dierentandarts AniCura De Woldberg

Bij AniCura Dierenkliniek De Woldberg kunt u rekenen op de beste tandheelkundige zorg en innovatieve technieken. Veel dierenartsen in de regio verwijzen naar ons door voor onze expertise tandheelkunde bij huisdieren.

Expertise in tandheelkunde voor huisdieren

Onze tandheelkundige dierenartsen Valérie de Melker en haar team hebben alle kennis en ervaring in huis om uw hond of kat te helpen met de beste tandheelkundige zorg. Of het nu is voor een professionele gebitsreiniging, wortelkanaalbehandeling, trekken van een tand of orthodontie: u bent bij ons aan het juiste adres. Dierenarts Jeroen Jen Hong Li biedt deze tandheelkundige zorg voor konijnen en knaagdieren.

Heeft u een vraag, of wilt u een afspraak? Neem gerust even contact op, een doorverwijzing is niet nodig.

Ga direct naar:

Jaarlijkse gebitscontrole bij uw huisdier

Wist u dat 70 tot 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar rondloopt met pijnlijke gebitsproblemen? Huisdieren zijn helaas meesters in het verbergen van pijn. Daarom blijven deze problemen voor u als baasje vaak onopgemerkt.

Wees pijn en ongemak voor, en laat het gebit van uw huisdier jaarlijks door ons controleren tijdens de gebitscontrole.

Gebitsproblemen en -behandelingen bij huisdieren

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij uw hond of kat, stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval tot ontstekingen in organen in het lichaam.

Tandenpoetsen bij huisdieren

Wilt u gebitsproblemen zoals tandverlies bij honden of katten voorkomen, dan is tandenpoetsen bij uw hond of kat de oplossing. Bekijk hier de tips hoe dit het beste aan te pakken.

Tandheelkunde bij konijnen en knaagdieren

Niet alleen honden en katten hebben regelmatig last van het gebit, ook konijnen en knaagdieren hebben regelmatig afwijkingen aan tanden of kiezen. Konijnen en knaagdieren hebben levenslang doorgroeiende kiezen die los kunnen gaan zitten en waar vervolgens haken op ontstaan, waardoor het dier niet meer kan eten.

Lees ook:

Dentale röntgen

Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet zijn doorgekomen zijn, aangetast kaakbot en resterende wortels van afgebroken elementen.

Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) kunnen we röntgenfoto’s maken van het gebit en de tandwortels van uw huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, kunnen we vaak gelijk de behandeling uitvoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies.

Met of zonder doorverwijzing

U kunt bij ons terecht voor een tandheelkundige behandeling met of zonder verwijzing van uw dierenarts. De verslagen sturen we altijd terug naar uw eigen behandelend dierenarts.

Vraag, of afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd