Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Over ons

Onze dierenkliniek biedt de best mogelijke zorg voor uw huisdier. Er is vrijwel geen behandeling die niet bij ons kan worden uitgevoerd: van diagnose en opname tot pijnbestrijding en controle.

Onze expertises

Onze dierenartsen hebben onder andere expertise in:

Locaties in Deventer

Naast onze hoofdlocatie aan de Smeenkhof is er AniCura Deventer Zandweerd.

Operaties

Bij AniCura Deventer is ruime kennis en ervaring aanwezig voor het uitvoeren van operaties aan de 'weke delen' (bijvoorbeeld hoofd, hals, buikholte). Voor orthopedische operaties beschikken we over uitstekende contacten met dierenklinieken die zich hierop hebben toegelegd. Deze laatste betreffen bijvoorbeeld botbreuken, gescheurde kruisbanden, en elleboogoperaties (lpc- en lpa-operaties).

Uw huisdier kan dus altijd worden geholpen indien daar intern of extern mogelijkheden voor zijn.

In principe worden onze operaties 's ochtends uitgevoerd. Hierdoor hebben we gedurende de rest van de dag de mogelijkheid het herstel van uw dier onder toezicht en controle te houden.

Onze operatiekamer is modern ingericht. Bovendien maken we gebruik van de modernste anesthesiemiddelen en een grondige bewaking tijdens de narcose.

Tenslotte: pijnstilling, ook na de operatie tijdens de herstelperiode, vinden we van groot belang. Hieraan wordt dan ook veel aandacht besteed.

Diagnostische mogelijkheden

AniCura Deventer beschikt over ruime diagnostische mogelijkheden. Enkele hiervan worden hier kort toegelicht:

Laboratoriumonderzoek

Voor nader onderzoek van bloed, urine, ontlasting en ander monstermateriaal beschikt onze kliniek over een modern laboratorium. Hierdoor kunnen wij snel een goede diagnose stellen. FIV, FeLV, Giardia en Parvo virus bepalingen kunnen wij in huis uitvoeren.

Voor het uitvoeren van specifieke bepalingen die wij niet zelf kunnen uitvoeren, beschikken wij over uitstekende contacten met de beste laboratoria in Europa. Ook werken we samen met gespecialiseerde pathologen, waardoor we van tumoren of weefselmonsters exact kunnen laten bepalen wat de diagnose is.

Röntgenonderzoek

Het maken van röntgenfoto's is vooral voor nader onderzoek van botten, gewrichten, borst en buikholte zeer waardevol. De röntgenopnames worden direct automatisch ontwikkeld. De uitslag kan dus zo nodig meteen met de eigenaar besproken worden.

Echo-onderzoek

Met name voor drachtdiagnostiek en blaasproblemen maken we veelvuldig gebruik van onze echo-apparatuur. Voor de ingewikkelde echo-diagnostiek werken we nauw samen met drs. Anne Marie Reinders. Deze dierenarts is gespecialiseerd in echografie. Zij is op vaste dagen bij ons aanwezig. Hart-echografie op hoog kwalitatief niveau behoort daardoor binnen onze kliniek tot de mogelijkheden.

Electro-cardiogram (ECG)

Een ECG is een registratie van de hartactiviteit. Met name bij onregelmatigheden van de hartslag is een ECG onmisbaar.

Bij hartproblemen kan een ECG de mogelijke oorzaken hiervan verhelderen.

Bloeddrukmeting

Een te hoge bloeddruk komt regelmatig voor bij katten. De meest voorkomende oorzaken van verhoogde bloeddruk bij de kat zijn een schildklierafwijking of een nierprobleem.

De diagnose hiervoor is accuraat te stellen met behulp van het in onze kliniek aanwezige apparatuur.

AniCura

Wij zijn sinds 2021 deel van AniCura. AniCura is opgericht met het idee dat delen van kennis en middelen tussen dierenartsen en -klinieken, de beste diergeneeskunde mogelijk maakt. Dus hoe meer dierenartsen en specialisten zich aan AniCura verbinden, hoe beter de zorg voor uw huisdier wordt. Klinkt goed toch?

Hieronder vindt u een aantal links die voor u nuttig kunnen zijn

Chipregistratie 

Deze website dient om de eigenaar van een gechipt of getatoueerd huisdier terug te vinden. www.petbase.eu

Meer informatie over LICG

www.licg.nl

Echo-X

echo-x.nl

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd