Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Tandheelkunde

Maar liefst 70 tot 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar loopt rond met pijnlijke gebitsproblemen.Voorkom onnodige pijn bij uw dier en laat het gebit jaarlijks controleren.

Bij AniCura Oss kunt rekenen op ruime expertise op het gebied van tandheelkunde bij huisdieren.

Voorkom gebitspijn bij uw huisdier

Helaas laten honden en katten het vaak niet merken als ze problemen of pijn aan het gebit hebben. Zelfs met veel pijn eten ze gewoon door. 

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. Dit leidt vaak tot vervelende ontstekingen, en in het ergste geval zelfs tot ziekte. 

Voorkom deze onnodige en vaak ongemerkte pijn bij uw huisdier door het gebit jaarlijks te laten controleren. 

Gebitsbehandelingen bij uw huisdier

Tijdens de gebitscontrole bekijken we het gebit van uw hond of kat. Heeft uw hond of kat veel tandplak en/of tandsteen? Mogelijk is er dan een gebitsreiniging bij uw hond of kat nodig. We bespreken dit dan met u. 

Dentale röntgen

Wij beschikken eveneens over een digitale röntgen voor tandheelkunde (dentale röntgen).

Hiermee kunnen we een compleet beeld te krijgen van de staat en gezondheid van de tanden, wortels en het tandvlees bij uw huisdier, ook voor de delen die niet met het oog zichtbaar zijn.

Soms is een tand of het steunweefsel helaas in zo’n slechte staat, dat deze getrokken moet worden. Het trekken van een tand kan bijvoorbeeld nodig zijn bij verregaande tandvleesontsteking (parodontitus) of een afgebroken tand. 

Lees ook:

Tandenpoetsen

Wist u dat u met tandenpoetsen bij uw hond of kat gebitsproblemen voorkomt, net zoals bij mensen? We helpen u graag met advies over het onderhouden van het honden- of kattengebit. 

Lees ook:

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd