Puppy- en kittenbegeleiding

Een nieuwe hond of kat: naast veel liefde komt er ook veel zorg bij kijken.

Preventief zorgplan voor dieren: AniPlan®

Wist u dat veel AniCura dierenklinieken een zorgplan voor dieren aanbieden? Met AniPlan® krijgt uw dier voor een vast laag maandbedrag vaste preventieve zorg om uw dier gezond te houden. Ontdek hier de voordelen van AniPlan®:

Met de komst van een puppy of kitten komt naast alle liefde en vrolijkheid ook veel zorg kijken. In de eerste maanden begeleiden en adviseren we u bij de verzorging van uw puppy of kitten.

Negen en 12 weken

Op de leeftijd van negen en 12 weken worden de puppies en kittens onderzocht door de dierenarts en worden ze gevaccineerd.

Vierde en vijfde maand

Tijdens de vierde en vijfde maand kunt een gratis afspraak maken voor de puppy- of kittencheck bij één van onze paraveterinairen. De paraveterinair controleert de groei en het wisselen van het melkgebit van uw puppy of kitten. Ook krijgt u advies over de opvoeding, voeding en de verschillende vaccinaties. Tijdens deze controles kan uw puppy of kitten op een speelse manier wennen aan het staan op de behandeltafel, de weegschaal en aan het onderzoek. Zo leert uw dier dat een bezoek aan de dierenarts ook positief kan zijn.

Zes maanden

Als uw puppy of kitten zes maanden oud is, maakt u een afspraak bij de dierenarts. Tijdens het consult onderzoekt de dierenarts uw puppy of kitten om te zien of:

  • het gebit goed uitgewisseld is
  • gewrichten goed groeien
  • uw dier klaar is voor de castratie of sterilisatie

Lees meer over: puppyconsult en kittenconsult

Puppy- of kittenconsult afspraak maken

Neem hiervoor contact met ons op.

Neem contact op

Lees meer

Heeft u net een pup in huis? Hier vindt u tips van de dierenarts over:

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd