Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Over ons

Bij de dierenkliniek AniCura Zuidlaren willen we het bezoek aan de dierenarts zo prettig mogelijk voor u en uw dier maken. We staan voor persoonlijke aandacht, hoge kwaliteit dierenzorg en liefde voor dieren.

Welkom bij AniCura Zuidlaren

U en uw dier zijn van harte welkom bij AniCura Zuidlaren. Elk dier is uniek en verdient onze aandacht. Daarom zorgen we dat tijdens uw afspraak er meer dan genoeg tijd is om uw dier te onderzoeken en al uw vragen te beantwoorden.

Een prettig bezoek

We willen het bezoek aan de kliniek voor u en uw dier zo prettig mogelijk maken. Hoe doen we dat?

 • Voor de deur van de kliniek kunt u op ons eigen parkeerterrein gratis parkeren.
 • Naast onze parkeerplaats vindt u een grasveld waar u uw hond nog even kunt uitlaten. Heeft u geen zakje mee voor het opruimen van de ontlasting? Geen probleem, u kunt er één krijgen bij de balie.
 • In onze ontvangstruimte zijn er speciale plekken voor katten, konijnen en andere kleine dieren in vervoersmanden. Deze plekken geven extra beschutting en een veilig gevoel. Wij bieden ook dekentjes aan die u over het mandje kunt hangen voor als uw dier extra rust nodig heeft.

Persoonlijke aandacht

Tijdens uw bezoek krijgt u persoonlijke aandacht van onze dierenartsen Tom, Annemarie en Marion, en assistenten Lisette, Johanna, Joyce en Miranda. Uit liefde voor dieren helpt het team uw hond, kat, konijn of ander dier. Zo bouwen we niet alleen een persoonlijke band op met u maar ook met uw dier.

Over het team

Het team van Zuidlaren bestaat uit professionele, ervaren en gezellige dierenartsen en assistenten. Met veel liefde krijgt uw dier de beste zorg om hem of haar weer beter te maken.

Naast de kennis, ervaring en liefde voor dieren, werkt het team veel samen. U merkt dan ook in de kliniek de fijne en plezierige sfeer. Deze intensieve samenwerking zorgt ervoor dat uw dier nog betere zorg krijgt.

Maak hier kennis met het team

Behandelingen en diensten

U kunt bij ons terecht voor veel behandelingen en diensten, zoals:

 • gezondheidscontroles
 • inenten van honden, katten en konijnen
 • titeren
 • laten maken van röntgenfoto’s en echo’s
 • bloed,- ontlastings- en urineonderzoek.

Tijdens uw afspraak plannen we voldoende tijd in om eventuele onderzoeken direct uit te voeren. U weet dus zo snel mogelijk wat er met uw dier aan de hand is. Ook kunnen we vaak direct de behandeling starten.

Bekijk hier al onze behandelingen

Opname en couveuse

Het kan gebeuren dat uw dier moet worden opgenomen voor een bepaalde behandeling of operatie. In de kliniek zijn opname verblijven voor uw hond of kat. Heeft uw kat, konijn of kleine hond meer warmte nodig? Dan kan hij of zij ook in een van onze couveuses verblijven of in een opnameruimte met vloerverwarming. Verder hebben we de juiste apparatuur in huis om uw dier goed in de gaten te houden zoals hartbewakingsapparatuur.

Laparoscopische chirurgie, huidproblemen en tandheelkunde

Naast onze behandelingen en diensten, vindt u in Zuidlaren de kennis en ervaring op het gebied van laparoscopische sterilisatie, laparoscopisch verwijderen van cryptorche testis, huidproblemen en tandheelkunde.

Verder kunt u terecht voor:

 • puppy- en kittenbegeleiding
 • zorg voor konijnen
 • katvriendelijke behandelingen

Lees hier meer over onze expertises

Facebook en Instagram

Volg ons ook op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws over de kliniek en een kijkje achter onze schermen.

Het echtpaar Tom en Annemarie

In 1999 startte het echtpaar Tom de Graaf en Annemarie Wieman hun eigen dierenkliniek in Zuidlaren. Na jaren ervaring op te hebben gedaan in binnen- en buitenland vonden zij een mooi pand in Zuidlaren. Al vanaf het begin bieden zij uit liefde voor het dier de beste zorg.

Sinds 1999 is de dierenkliniek niet meer weg te denken uit Zuidlaren. Zij is uitgegroeid tot een plek waar veel dieren en baasjes met een gerust hart komen. Met de persoonlijke werkwijze en liefde voor dieren wordt diergeneeskundige zorg op hoog niveau gegeven.

Samen

In 2017 heeft de dierenkliniek in Zuidlaren zich aangesloten bij AniCura. Als onderdeel van AniCura werkt het team veel samen met andere dierenklinieken van AniCura binnen Nederland en Europa. Met als doel samen de kwaliteit van diergeneeskunde hoog te houden. Hoe doen we dat?

 • De ontwikkelingen binnen de diergeneeskunde gaan ontzettend hard. Door het volgen van nascholing en cursussen blijven we up-to-date.
 • Binnen het grote netwerk van AniCura is er veel kennis en ervaring in huis waar we altijd op kunnen terugvallen. Als we er samen niet uitkomen dan verwijzen wij u naar een collega of specialist met meer kennis of ervaring op dat gebied.
 • In het internationale kennisnetwerk van AniCura delen veel specialisten hun kennis en ervaring. Ook wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan ter verbetering van de diergeneeskunde. Met deze kennis kunnen wij van elkaar leren en onze zorg nóg verder verbeteren.

Kwaliteitssysteem

Naast dat we nascholing en cursussen volgen, veel samenwerken binnen het team en met andere AniCura dierenklinieken, zorgen we ook dat alles in de kliniek goed werkt. Zo worden onze medische apparaten regelmatig gecontroleerd. Dit alles is onderdeel van het kwaliteitssysteem van AniCura.

Lees meer over: het kwaliteitssysteem

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd