Lorenzo Klootwijk
Paraveterinair

Lorenzo Klootwijk

Paraveterinair, feline nurse (ISFM dipFN), resident VTS(ECC)
Paraveterinair
Lorenzo Klootwijk
Paraveterinair, feline nurse (ISFM dipFN), resident VTS(ECC)

Ik wilde altijd al iets met dieren doen, maar vind de medische kant ook erg interessant. Het vak van paraveterinair is daar een perfecte combinatie van. Als paraveterinair bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht en AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden heb ik een erg veelzijdige baan. Elke werkdag is anders. Het helpen van dieren, puzzelen naar wat er mis kan zijn en de communicatie met de eigenaren maken dit werk voor mij leuk. 

Nascholing 

Naast mijn werk als paraveterinair volg ik zoveel mogelijk nascholingen om mijn kennis te verbreden en te verdiepen. Hierdoor kan ik nog betere zorg leveren aan de patiënten.

Kattengeneeskunde

In 2019 behaalde ik als eerste Nederlandse Paraveterinair het ISFM diploma in Feline Nursing. Deze uitgebreide 2-jarige opleiding staat volledig in het teken van katten (gedrag, welzijn, voortplanting, verzorging en diepgang op ziektes etc.).

Ik koos voor deze opleiding omdat ik zelf een groot kattengek ben en merk dat katten in dierenklinieken vaak erg ondergewaardeerd zijn. Katten zijn geen kleine honden en hebben andere zorg en aandacht nodig. Met deze opleiding wil ik het niveau van de kattengeneeskunde in onze praktijk omhoog brengen en samen met mijn collega's de beste zorg voor katten leveren.

Spoed en Intensive Care

Momenteel ben ik bezig met een specialisatie in spoed en intensive care: mijn tweede passie binnen het veterinaire vak. Ik volg hiervoor de opleiding VTS ECC (Veterinary Technician Specialist in Emergency and Critical Care) via het AVECCTN (Academy of Emergency and Critical Care Technicians and Nurses).

Lid managementteam en hoofdassistent spoed

Naast het volgen van opleidingen, ben ik onderdeel van het managementteam van onze spoed en opname afdelingen in Dordrecht. Daarnaast ben ik hoofdassistent van de spoed en intensive care van onze locatie in Rijswijk.

Vrije tijd

Ik heb 1 kat, een Bengaal kruising Turkse Van, genaamd Viño. Omdat ik best wel een studienerd ben, lees ik op z'n tijd graag een goed boek. Daarnaast vind ik het leuk om dagjes weg of op vakantie te gaan met vrienden, familie of mijn vriend.

Voor eigenaren

Afspraak maken

Je kunt alleen bij ons terecht op verwijzijng. Heb je een verwijzing van je eigen dierenarts? Dan kun je een afspraak maken.

Ga naar contact

Voor dierenartsen

Verwijzen naar ons

Als dierenarts naar ons verwijzen? Gebruik onderstaande button.

Verwijs uw patiƫnt

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd