Neurochirurgie: uw dierenarts-specialisten bij SDU

Bij SDU kunt u met uw dier op doorverwijzing van uw dierenarts terecht bij onze specialisten neurochirurgie.

Onze hond is enorm goed behandeld bij de SDU. Ze bellen meteen de volgende dag om te vragen hoe het gaat en zijn super vriendelijk en persoonlijk.
Coco via Google Reviews

Neurochirurgie bij dieren zijn chirurgische behandelingen van- en onderzoek naar aandoeningen aan de hersenen, het ruggenmerg en de schedel van uw hond of kat.

Neurochirurgie bij SDU

Heeft uw dier een neurologisch probleem zoals zenuwuitval, verlamming, hals- en rugpijn of een slingerende gang? Dan kan uw huisdier doorverwezen worden naar SDU.

Specialistische kennis en apparatuur

Bij Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) werken alleen dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Naast jarenlange ervaring en specialistische kennis beschikken wij over de beste apparatuur om uw dier snel te helpen met de allerbeste zorg. Lees ook: verschil tussen dierenarts en Europees dierenarts-specialist

Experts in herniaoperaties

Op het gebied van herniaoperaties zijn wij één van de ‘leading clinics’ van Nederland. Zo behandelen wij meer dan 150 hernia patiënten per jaar.

Ook voor orthopedische behandelingen op specialistisch niveau bent u bij ons aan het goede adres.

Uitgebreid onderzoek bij neurologische problemen

Bij SDU zijn er veel onderzoeksmogelijkheden in huis om het neurologische probleem bij uw dier in beeld te brengen (beeldvorming). Denk aan:

Ook kunnen we binnen hele korte tijd een MRI of elektrofysiologisch onderzoek voor uw huisdier aanvragen. 

Ervaren chirurgen met specialistische kennis

Ook voor operaties voor uw huisdier bent u bij ons in goede handen. Naast jarenlange ervaring en specialistische kennis beschikken onze operatiekamers over de modernste technieken. Met een eigen specialist in anesthesiologie zorgen we ervoor dat uw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. 

Ook bij spoed 

In het geval van spoed, zoals bij verlamming bij hernia patiënten of wervelbreuken, zijn we ook buiten openingstijden voor uw dierenarts telefonisch bereikbaar. Tijdens openingstijden is het mogelijk dat u zelf met een verwijzing van uw dierenarts contact met ons opneemt. Zo kunnen we zo snel mogelijk ingrijpen. In veel gevallen is dit erg belangrijk om het dier goed te kunnen helpen.

Wanneer naar de neurochirurg?

U kunt alleen met verwijzing van uw dierenarts terecht bij de neurochirurg. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een specialist uw dier verder onderzoekt of behandelt. U kunt natuurlijk ook zelf om een verwijzing vragen bij uw dierenarts. 

Vragen of advies?

Twijfelt u, of heeft u vragen heeft over mogelijke behandelingen of de kosten? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag verder. 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd