Jenny Buijtels, Dipl. ECVIM-CA
Dierenarts-specialist

Jenny Buijtels, Dipl. ECVIM-CA

Europees specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren

Contactgegevens

Dierenarts-specialist
Jenny Buijtels, Dipl. ECVIM-CA
Europees specialist interne geneeskunde van gezelschapsdieren

Expertise  

  • Interne Geneeskunde
  • Intensieve zorg 

Opleiding  

  • Diergeneeskunde
  • Dipl. European College of Veterinary Internal Medicine (ECVIM-CA)
  • PhD 

Sinds 2017 werk ik met veel plezier als internist en opleider bij AniCura de Tweede Lijn. Lees ook: Interne geneeskunde bij AniCura de Tweede Lijn. Daarnaast ben ik vaste deskundige in het Tv-programma ‘Tijd voor Max’ en mede-eigenaar van een veterinair nascholingsbedrijf.  

Specialist interne geneeskunde 

Ik ben als dierenarts opgeleid in Gent, waarna ik een 4-jarige specialistenopleiding heb gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Dit heb ik succesvol afgerond door in één keer de slagen voor mijn Europese examens. Sinds 2006 ben ik Europees erkend internist van gezelschapsdieren (Dipl. ECVIM-CA). In 2011 ben ik gepromoveerd op hormoonstoornissen bij honden. Ruim 15 jaar ben ik werkzaam geweest als internist en opleider van dierenartsen en specialisten aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht.    

Met hart en ziel  

Mijn werk is iets wat ik erg graag doe, met hart en ziel. Ik zie het meer als mijn hobby, dan als mijn werk. In de interne geneeskunde is het soms een flinke puzzel om tot de juiste diagnose te komen. Dit kan lastig zijn, maar maakt het vak voor mij juist leuk. Ik word iedere dag blij van mijn werk!   

Charlie en Spike  

Zelf heb ik een Hollandse Smoushond Charlie en een Europese korthaar Spike. Naast mijn werk hou ik van lekker koken en sportief bezig zijn: hardlopen, wielrennen, af en toe een bootcamp of golfen op de golfbaan. Zo zorg ik ervoor dat ik fit blijf!     

Kennismaken met Jenny?   

Bekijk hieronder de video!  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd