Net een kitten?

Wij geven je graag gericht advies. Ga naar: Kitten Wijzer

Marjolein van Mourik
Paraveterinair

Marjolein van Mourik

Paraveterinair
Paraveterinair
Marjolein van Mourik
Paraveterinair

Nascholing

Ik ben Marjolein van Mourik. In 2022 heb ik opleiding Paraveterinair bij Aeres Trainingcentre Barneveld afgerond. Nu ga ik te werk als Paraveterinair of dierenartsassistent bij AniCura Kerkelanden in Hilversum. Ik heb de nascholing gevolgd voor anesthesie en ga dit jaar een nascholing doen om de dieren in de opname nog beter te kunnen verzorgen. In de toekomst hoop ik mij te kunnen/mogen verdiepen in de (paraveterinaire-)begeleiding van dieren met Diabetes.

Ander levenspad

Na 11 jaar te hebben gewerkt in de horeca realiseerde ik mij dat ik een nieuwe uitdaging nodig had, met trots kan ik zeggen dat ik die heb gevonden! Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze om een nieuwe weg in te slaan. Ik ben blij om bij Anicura Kerkelanden te werken sinds 2021 en heb het hier heel erg naar mijn zin. Het allerleukste aan mijn beroep is natuurlijk het werken met dieren. Maar de afwisseling van deze baan vind ik ook lekker werken. De ene dag help je bij het spreekuur en de volgende dag sta je te assisteren in de OK of ben je de assistent bij de gebitsbehandelingen. Ik zou niet dag in dag uit steeds maar hetzelfde kunnen doen.

Vrije tijd

Zelf heb ik ook huisdieren. Onze poes Mupke (geboren in 2017). We zeggen altijd dat ze bij de geboorte misschien wat zuurstoftekort heeft gehad. Vaak gedraagt ze zich niet als een gewone kat. Ze heeft moeite met springen (niet hoger dan een stoel), ziet diepte niet zo goed (valt wel eens van de vensterbank af) en kijkt een beetje scheel. Maar ze is heel aandoenlijk en als de dieren 'speciaal' zijn, zijn ze net even wat leuker! Sjaak, een rattenslang (geboren in 2012). Sjaak heb ik zelf met een zelfgebouwde incubator moeten uitbroeien, hij is wit/roze en ongeveer 1.2m lang.

Verder rijd ik paard bij een manege in Loosdrecht. Ook vind ik het leuk om naar de sportschool te gaan en krachttraining te oefenen. Uit eten gaan en koffie drinken zijn ook twee favoriete bezigheden.

Als laatste wil ik nog delen om geen dieren aan te schaffen voor de lol! Het is een investering in een maatje die (als het je gegund is) de komende 10 tot 20 jaar bij je blijft en bij de familie hoort. Dus denk daar goed over na voordat je eraan begint.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd