Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Esther Ruardi
Dierenarts

Esther Ruardi

Dierenarts
Dierenarts
Esther Ruardi
Dierenarts

Ik ben Esther Ruardi en ben dierenarts bij AniCura kerkelanden in Hilversum. Voorheen heb ik Gymnasium afgerond en ben ik afgestudeerd aan de universitaire opleiding diergeneeskunde. Het medische vak heeft me altijd al getrokken en de liefde voor dieren net zo. Op een kleine twijfel periode na, net na het behalen van mijn eindexamen, heb ik verder eigenlijk nooit iets anders willen doen.

Expertises

Mijn expertises liggen op het gebied van de Interne Geneeskunde (met bijzondere interesse in kattengeneeskunde) en de echografie. Daarbij ben ik de Kwaliteitscoördinator van de kliniek. Ik volg verder nascholing op allerlei gebieden, maar vooral in de interne geneeskunde en de kattengeneeskunde. Het is altijd leuk en ook nodig om je kennis te updaten! Je bent in de diergeneeskunde nooit uitgeleerd.

Wat ik zo leuk aan mijn werk vind is op eerste plaats natuurlijk de zorg voor en omgang met de dieren. De relatie met cliënten is echter vaak net zo belonend en ook wel eens uitdagend, die combinatie maakt het werk zo leuk. Bezig zijn met je hoofd, je handen en je hart, mooier kan toch bijna niet? En dit dan in een heel goed en gezellig team.

Huisdieren

Natuurlijk heb ik zelf ook huisdieren: Guapa, een kleine poezendame van ruim 15 jaar oud. Echt een kleine prinses, maar ze wordt wel uitgedaagd door wat gezondheidsproblemen (waaronder een zeer heftige huidallergie en een knie met kapotte kruisbanden). Buddha, een grote dikke rode kater van 10 jaar oud. Een gezellige kletskous die vooral van eten en slapen houdt. Scout, een Jack Russell Terrier (met een heel kleine beetje teckel) van 2 jaar oud. Een heel grappig en regelmatig stout ventje met een snufje ADHD.

Naast dat houd ik er ook van om lekker buiten te wandelen met Scout, ik rijd paard en ik vind het erg leuk om te fotograferen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd