Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde bij AniCura West-Friesland

Bij AniCura West-Friesland werken dierenartsen met expertise in tandheelkunde. Net als bij mensen is het belangrijk om het gebit van het dier goed te onderhouden.

Veel ongemerkte tandpijn bij huisdieren

Wist u dat bijna 80 procent van onze honden en katten met de leeftijd van twee jaar rondloopt met (zeer)pijnlijke gebitsproblemen? Huisdieren zijn meesters in het verbergen in pijn. Daarom blijven deze problemen voor de eigenaar vaak onopgemerkt. 

Gebitscontrole

Met een jaarlijkse gebitscontrole door onze dierenartsen kunt u vervelende gebitsproblemen bij uw dier voor zijn. Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. Tandsteen leidt vaak tot vervelende ontstekingen, en in het ergste geval zelfs tot ziekte.

Gebitsbehandelingen in AniCura West-Friesland

Gebitsreiniging

Heeft uw dier veel tandplak of tandsteen? We hebben alle apparatuur in huis om het gebit van uw hond of kat professioneel te reinigen. Tijdens de gebitsreiniging wordt het gebit van uw dier eerst handmatig gereinigd, daarna ultrasoon en tenslotte gepolijst.

Dentale röntgenfoto

Niet alle gebitsproblemen zijn met het oog zichtbaar. Voor röntgenfoto's van het gebit hebben wij de beschikking over een digitaal tandheelkundig röntgenapparaat. Met een gebitsfoto kunnen de wortels van tanden en kiezen en de aanhechting in de kaak zichtbaar worden gemaakt.

Tand of kies trekken

Is het steunweefsel van de tand bij uw huisdier ontstoken (parodontitis), of is de tand van uw kat aangetast door FORL? Het kan zijn dat de tand of kies niet meer te redden is. Dan kunnen we de tand of kies bij uw dier in overleg met u verwijderen.

Veilige narcose

We houden bij de narcose rekening met gezondheidstoestand, leeftijd en ras van het huisdier, zodat elk dier de meest optimale vorm van narcose toegediend krijgt. Een gebitsbehandeling zonder narcose is niet mogelijk.

Wel kunnen we het zo veilig mogelijk maken. Als een tand of kies getrokken moet worden, zorgt aanvullende lokale anesthesie ervoor dat er minder algehele narcose nodig kan zijn en het lichaam zo min mogelijk wordt belast.

Lees ook:

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd