Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Met uw konijn, knaagdier of fret naar de dierenarts

Zoekt u een dierenarts voor uw fret of knaagdier Het behandelen van bepaalde dieren valt onder een expertisegebied binnen de diergeneeskunde. Bij ons in Breda werken dierenartsen met deze expertises.

Onze ervaren dierenartsen helpen u graag verder met uw konijn, knaagdier en fret.

Met uw konijn, knaagdier of fret naar ons dierenziekenhuis

Bij AniCura Dierenziekenhuis Breda kunt u ook terecht voor de beste zorg voor uw konijn, knaagdier of fret. Lees hier meer over de mogelijkheden en waar u op kunt letten bij uw bezoek.

Met uw konijn naar de dierenarts 

Voor jaarlijkse vaccinatie of bij pijn/ziekte

De reden voor het bezoek aan de dierenarts met uw konijn kan zijn voor de jaarlijkse vaccinatie of pijn of ziekte. 

Symptomen ziekte konijn

Niezen, bolle buik, een abces, diarree, sloomheid, verwondingen, scheve kop en vacht- of huidafwijkingen zijn ook redenen voor een bezoek aan de dierenarts. Vervoer uw konijn altijd in een vervoersmand, hierin voelt het dier zich veilig en beschermd.

Lees ook:

Uw konijn eet niet meer? Neem direct contact met ons op!

Wanneer uw konijn niet meer eet, vermagert en/of geen keuteltjes meer produceert, is het belangrijk snel contact op te nemen met de dierenarts. Het spijsverteringskanaal van een konijn mag namelijk niet stil komen te liggen. Een konijn dat ziek wordt en stopt met eten kan snel erg ziek worden en overlijden. Neem in zo'n geval zo snel mogelijk contact met ons op. 

Met uw knaagdier naar de dierenarts 

Ratten, muizen, hamsters, cavia's gerbils, chinchila's & degoes

Knaagdieren zoals ratten, muizen, hamsters en cavia’s zien wij regelmatig in het dierenziekenhuis. Dat kan zijn voor een controle, of omdat uw knaagdier symptomen van ziekte of pijn vertoont. Komt u naar het dierenziekenhuis? Voor veilig reizen met een knaagdier is een reismandje aan te raden.

Merkt u verminderde eetlust op bij uw knaagdier? Neem snel contact op!

Wanneer uw knaagdier niet meer eet, vermagert en/of geen keuteltjes meer produceert, is het belangrijk om snel contact op te nemen met de dierenarts. Het spijsverteringskanaal van een knaagdier mag namelijk niet stil komen te liggen. Een knaagdier dat ziek wordt en stopt met eten kan snel erg ziek worden en overlijden. Neem in zo'n geval zo snel mogelijk contact met ons op.

Met uw fret naar de dierenarts 

Vaccinatie, castratie/sterilisatie of EHBO

Fretten zien we zeer regelmatig bij onze dierenartsenpraktijk te Breda. Wij zijn namelijk lange tijd de dierenarts van de onlangs opgeheven Frettenstichting Breda geweest. Deze opvang had bijna wekelijks nieuwe fretten die gecastreerd, gevaccineerd en gechipt werden. Ook voor jaarlijkse controle of als uw fret ziek is of pijn heeft kunt u natuurlijk bij ons terecht.

Veranderend gedrag bij uw fret

U kent uw fret het best. Wanneer er plotseling veranderingen optreden in gedrag, wacht dan niet te lang om met de fret naar de dierenarts te gaan. Ook geeft het regelmatig bijhouden van het gewicht van uw fret een goede indruk over de gezondheid.

Symptomen zieke fret: indicaties voor bezoek dierenarts

Kaalheid, een dunne en doffe vacht, vermageren, verminderen van eetlust, minder speels, veelvuldig krabben, moeilijk plassen, kwijlen en met de pootjes aan de bek krabben zijn enkele voorbeelden wanneer u een afspraak zou kunnen maken voor een bezoek aan de dierenarts. Ook is het belangrijk de ontlasting goed in de gaten te houden.

Lees ook: verzorging van uw fret

Heeft dit artikel u geholpen?

Selecteer wat bij uw situatie past of typ het zelf. We waarderen uw feedback heel erg!

Dank u!

We waarden dit heel erg

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd