Radiologie: röntgen, echo, CT en MRI

Is er bij uw huisdier vervolgonderzoek nodig, waar uw dierenarts niet de kennis of apparatuur voor heeft? In onze verwijscentra kunt u terecht voor een röntgenfoto, echo of CT-scan. Hierbij maken we alleen gebruik van de modernste apparatuur en technieken. Met jarenlange ervaring in het lezen van deze beelden helpen wij u zo snel met een juiste diagnose voor uw dier.

Wat een ontzettend fijne mensen en deskundige artsen, die zéér goed overleggen en uitleggen!
Lief voor de dieren, top! -  Hoekman via Google Reviews

Echografie, röntgen en CT-scans bij AniCura's verwijscentra

Het goed lezen van een röntgenfoto of echo-onderzoek is een vak apart. Dierenartsen of dierenarts-specialisten in diagnostische beeldvorming (radiologen) hebben expertise in het in beeld brengen van afwijkingen en ziekten bij uw huisdier. Dit doen zij met röntgenfoto’s, echografie, CT- en MRI-scans. Deze onderzoeken helpen uw dierenarts of onze specialisten bij het stellen van een diagnose. De radioloog maakt en/of beoordeelt onder andere:

  • röntgenfoto’s bij hond of kat beoordelen van borstholte, buik, botten en contrastonderzoek
  • echografisch onderzoek bij hond of kat, bijvoorbeeld van hart, longen, lever, milt, darmen en blaas
  • CT-scan hond of kat, bijvoorbeeld van longen, wervelkolom, neusholte en botten
  • MRI-scan bij hond of kat, bijvoorbeeld van hersenen of wervelkolom

Moderne apparatuur in eigen huis

AniCura heeft hoogkwalitatieve apparatuur in huis om snel röntgenfoto’s, echo’s en CT-scans te maken. Een MRI-scan kunnen we op in korte tijd voor u op een andere locatie regelen. Zo kunnen we uw dier zo snel mogelijk helpen met de allerbeste zorg.

Laatste kennis in diagnostische beeldvorming

Het juist interpreteren van echo’s, röntgenfoto’s, CT- en MRI-scans is een lastig vak. Bij AniCura werken dierenarts-specialisten die als nodig meekijken. Met een aanvullende specialistenopleiding van vier jaar, regelmatige verplichte bijscholing en jarenlange ervaring helpen onze radiologen u snel en een juiste diagnose voor uw dier.

Waarom naar een ziekenhuis voor dieren

Net als bij mensen, kunnen dieren voor complexe zorg verwezen worden naar een ziekenhuis voor dieren: een verwijscentrum. Hier werken dierenarts-experts of dierenarts-specialisten met veel kennis en ervaring in een bepaald vakgebied. Ontdek in deze video hoe de diergeneeskunde in Nederland eruit ziet, en hoe u de beste zorg voor uw dier vindt. Vragen of twijfels? Neem gerust contact met ons op. 

Bekijk ook: Zorg Wijzer

Contact of advies

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons, we helpen u graag met advies.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd