Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sonja Moerman
Paraveterinair

Sonja Moerman

Paraveterinair
Sonja Moerman

Interessegebieden: overgewicht bij huisdieren

Ik ben Sonja Moerman, dierenartsassistente bij AniCura Zoetermeer en werk hier al sinds 1987! Als dierenartsassistent houd ik me de laatste veel bezig met overgewicht bij huisdieren.

De combinatie van werken met dier en mens vind ik erg leuk. Daarom vind ik het werk aan de balie hier ook zo fijn. Achter de schermen kom je te weinig de eigenaar tegen. Het werk is heel afwisselend. Vaak met een lach, soms met een traan. Het is echt een baan in de zorg!

Omdat ik nog maar tien uur per week werk, doe ik behalve het baliewerk en de inkoop niet veel andere dingen. Gelukkig heb ik collega's die overal inzetbaar zijn!

Overgewicht bij huisdieren

Onlangs heb ik een nascholing van Hill's over overgewicht bij katten en honden gevolgd. Dat is ontzettend interessant omdat -helaas- veel huisdieren te zwaar zijn met alle gevolgen van dien. Eigenaren zijn zich lang niet altijd bewust van de consequenties van overgewicht. In de voorlichting en motivatie richting eigenaar kan een dierenartsassistent zeker een rol spelen.

Vrijwilligerswerk

Thuis heb ik vijf konijnen en twee kippen. Die wonen buiten in een groot verblijf met de mogelijkheid lekker te graven. Het zijn net 'echte' konijnen zeg ik wel eens. Ik sta vaak naar hen te kijken.

Verder ben ik een hondenmens zoals dat heet, maar op dit moment heb ik er geen. Ook doe ik veel vrijwilligerswerk voor maatjesproject Parnassia, stichting DIVOO en Welzijn Lansingerland.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd