Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Karen Hippe-Blok
Paraveterinair

Karen Hippe-Blok

Paraveterinair
Karen Hippe-Blok

Interessegebied: Probleemgedrag

Ik ben Karen Hippe-Blok, dierenartsassistente bij Dierenkliniek Zoetermeer. In 1997 ben ik afgestudeerd nadat ik hier stage had gelopen. Daarna mocht ik blijven en ben nooit meer weggegaan!

Als dierenartsassistent doe ik veel verschillende dingen. In eerste instantie heb ik me vooral verdiept in het verlenen van EHBO en later heb ik nog veel meer lezingen en cursussen gevolgd, zoals de Hills Voedingscursus.

De operaties vind ik het meest interessant aan het werk. Daarnaast heb ik me toegelegd op probleemgedrag bij katten en de begeleiding van baasjes van huisdieren met probleemgedrag. Doordat ik zelf een kat met gedragsproblemen had, kan ik me goed inleven in deze situaties.

Allround assistente

Van jongs af aan ben ik bezig met dieren maar durfde nooit de stap te zetten. Bij toeval kwam ik bij het dierencrematorium op de administratie terecht. Na een aantal jaar heb ik toch de beslissing genomen om dierenartsassistent te worden. Daar heb ik nooit spijt van gehad!

Het contact met de mensen en dieren is het mooist aan dit vak. Ik vind eigenlijk elk dier met vacht en veren leuk. Ik ben niet specifiek een honden- of kattenmens. Ik zie mezelf mede daardoor als een allround assistente.

Jurre en Jesper

Op dit moment heb ik twee katten, Jurre en Jesper. Jurre is hier op de kliniek geboren en ik was eigenlijk op slag verliefd! Gelukkig mocht hij bij ons komen wonen. Jesper is geboren bij een kennis en was eerst gereserveerd voor iemand anders. Diegene had zich bedacht en toen ik kleine Jesper zag, was ik verkocht! Gelukkig mocht ook Jesper bij ons komen wonen.

Jurre en Jesper hebben allebei een zwerfkater als vader. Dat is te merken aan het temperament. Het zijn katten die naar buiten moeten, anders slopen ze elkaar en mijn huis. Jurre is een vechtersbaasje en komt nog wel eens thuis met een bijtwond. Helaas heeft hij ook een keer een nagel in zijn oog gehad. Er was bloed te zien in zijn oog. Toen was ik wel even bang. Gelukkig is het helemaal goed gekomen.

Andere hobby's

Ook laat ik sinds kort twee Herders uit van een vriend, Kazan en Maika. Een paar keer per week ga ik om de beurt een uur met ze wandelen. Ze zijn heel sterk en gaan niet samen met andere honden. Gelukkig luisteren ze steeds beter en lopen ze over het algemeen netjes naast me.

Andere hobby’s? Fotografie! Van dieren en judo. Mijn kinderen judoën allebei door het hele land en soms daarbuiten. Ik sta graag naast de mat om foto's te nemen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd