Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Over onze dierenkliniek

AniCura Dierenkliniek Zoetermeer, vroeger bekend als Dierenkliniek de Leyens, is al tientallen jaren een begrip in de regio. Wij verzorgen alle soorten huisdieren. Vooral katten en honden natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook konijnen, cavia’s, vogels en tamme ratten.

Uw huisdier, onze zorg’ is ons motto. We gaan niet alleen voor een gezond dier, ook voor een tevreden baasje. Dat lukt dankzij ons betrokken personeel, waarvan het grootste deel hier al jaren werkt. Wij kennen hierdoor bijna elk baasje dat binnenkomt. Wel zo fijn.

Kwaliteit boven kwantiteit

We gaan hierbij altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Wat we doen, doen we goed. We besteden daarom veel aandacht en energie aan (na)scholing, zodat iedereen in onze kliniek altijd de beste zorg kan leveren.

We hebben een sterk team van ervaren dierenartsen en paraveterinairen.

Apparatuur

In onze kliniek beschikken we bovendien over veel moderne technieken, zoals digitale en dentale röntgen, echo- en bloedanalyseapparatuur, uitgebreide gas-anesthesie faciliteiten met bewakingsapparatuur, een couveuse en (vloer)verwarmde opnamehokken voor een zo comfortabel mogelijk verblijf bij eventuele opname van uw dier).

In overleg met u 

Met de juiste apparatuur en kennis weten we vaak snel wat er met uw huisdier is en kunnen we, zo nodig, aanvullend onderzoek doen. Zo komen we, altijd in overleg met u, tot de beste behandeling voor uw huisdier.

Doorverwijzing

We weten waar we zelf goed in zijn en kennen onze grenzen. Bij behandelingen die niet vaak voorkomen of erg ingewikkeld zijn, sturen we een dier zo nodig direct door naar een dierenarts-specialist. 

Net als u willen we het beste voor uw dier.

Baasjes zijn net zo belangrijk

We geven graag een hoop liefde mee aan de huisdieren die bij onze kliniek langskomen. Ook aandacht voor de baasjes vinden we belangrijk. Dit doen wij op verschillende manieren:

  • We nemen altijd de tijd voor u en uw dier. Daarom werken we op afspraak, zodat we alles goed voor kunnen bereiden en lange wachttijden voorkomen.
  • Alle dierenartsen en assistenten krijgen hier nascholing, waardoor iedereen goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen. Zo kunnen we altijd duidelijk uitleggen wat er aan de hand is met uw dier en hoe we het gaan oplossen. We zorgen ervoor dat we u altijd zo uitgebreid mogelijk informeren: van mogelijke problemen tot behandelingen.
  • Als uw huisdier is geopereerd vertellen we u graag hoe de operatie is gegaan en hoe het met uw dier gaat.
  • ons pand is dusdanig ingericht dat onder andere rolstoelgebruikers een goede toegankelijkheid hebben tot het gebouw.

Onze historie

We zijn heel trots dat onze dierenkliniek in Zoetermeer al meer dan 40 jaar bestaat. Al die tijd bieden wij liefdevolle diergeneeskundige zorg aan in brede zin.

Onze oprichter heeft bij de start een, zeker voor die tijd, ruim en goed ingericht gebouw neergezet, waar we jaren fijn in hebben gewerkt. Een uitgebreide verbouwing heeft deze mooie plek nóg beter afgestemd op de eisen van deze tijd. Hierdoor doen we nog steeds ons mooie werk, alleen dan in een betere omgeving.

We hebben met de renovatie rekening gehouden met de behoeften van onze klanten én die van onze dierenarts(assistenten):

  • opname van katten en honden kan gescheiden, zodat ze elkaar geen stress geven.  
  • de looproute door de kliniek is verbeterd. Onder andere door een logische indeling van de balie, spreekkamers, voorbereidingsruimtes, opnameruimte, operatiekamers en röntgen- en echo ruimte. Hierdoor kunnen wij ons werk nog efficiënter doen en is het voor u duidelijker waar u moet zijn in de kliniek.
  • het binnenklimaat is verbeterd. De lucht in het gebouw wordt continu ververst door schone buitenlucht aan de hand van een filtersysteem. Zo blijven nare luchtjes niet lang hangen. Een nieuw aangelegde vloerverwarming zorgt voor comfort en hygiëne. Radiatoren zijn tenslotte een bron van vuiligheid en deze zijn nu niet meer nodig. Al deze maatregelen zorgen voor een aangename omgeving om het hele jaar door optimaal in te kunnen werken.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd