Gratis gebitscontrole

Online inplannen? Let dan op het afspraaktype! Zie je de gebitscheck niet staan? Maak dan telefonisch een afspraak. Meer weten? Ga naar: Maand van de Gebitsverzorging

Nadine Vermaire
Dierenarts

Nadine Vermaire

Dierenarts
Nadine Vermaire

Interessegebieden: abdominale echografie en tandheelkunde

Dierenarts, een veelzijdig vak

Ik ben Nadine Vermaire en ik ben sinds de zomer van 2019 werkzaam als dierenarts bij AniCura Dierenkliniek Zoetermeer. Direct na mijn studie Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent. Als dierenarts ben je huisarts, tandarts en chirurg tegelijkertijd. Die veelzijdigheid, dat is wat mij zo aantrok in het vak.

De stem van de patiënt

Onze patiënten kunnen niet praten, waardoor het altijd een uitdaging blijft om uit te vinden wat het dier heeft. Dit onderzoeken we op basis van het verhaal van het baasje en wat wij zelf aan het dier kunnen zien en onderzoeken. Vervolgens stellen we dan een zo passend mogelijk behandelplan op.

Een huisdier is vaak een volwaardig gezinslid

Een van de mooiste dingen aan het vak vind ik dat we zo veel voor mens en dier kunnen betekenen. Voor veel mensen is hun huisdier een volwaardig gezinslid. Ziekte van hun geliefde dier kan een enorme impact op de eigenaar hebben. Wanneer je dit dier dan kunt helpen en uiteindelijk weer gezond mee naar huis kunt geven zijn mensen ontzettend dankbaar, is mijn ervaring.

Speciale interesse voor echografie en tandheelkunde

Als startend dierenarts ben ik me via nascholing zo breed mogelijk aan het oriënteren binnen de verschillende vakgebieden. Mijn interesse gaat vooral uit naar abdominale (de buik) echografie en de tandheelkunde. Zeker bij katten komen ontzettend veel tandproblemen voor. Voor een eigenaar is dit vaak niet zichtbaar, maar de kat kan dan wel pijn hebben. Regelmatige gebitscontroles kunnen ernstige tandproblemen voorkomen bij een kat.

Charlie en Toet

Ik woon samen met mijn vriend en onze twee katten: Charlie en Toet. Deze katten hebben we geadopteerd uit het asiel waar ik jarenlang vrijwilligerswerk heb gedaan.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of lekker de stad in. Als het mooi weer is ben ik vaak buiten te vinden, op een terrasje of gewoon in de tuin met een goed boek.

Afspraak of meer informatie

Wilt u een afspraak maken of heeft u een vraag? Neem contact met ons op.

 

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd