Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Over ons

Hoe is AniCura Dierenartsen Stroowaert ontstaan? En wat maakt de kliniek zo bijzonder? Lees hier alles over onze kliniek.

Locatie Strijen

In Strijen vindt u de tweede locatie van AniCura Stroowaert. Deze kleinere locatie heeft een spreekkamer waar de dierenartsen uw dier onderzoeken. Is een uitgebreider onderzoek nodig, zoals het maken van echo’s of röntgenfoto’s? Dan doen we deze onderzoeken op onze locatie in Oud-Beijerland. Uiteraard bespreekt de dierenartsassistent dit met u als dit nodig is.

Ga naar locatie Strijen.

Naast de algemene zorg zoals inentingen en gezondheidscontroles kunt u hier met uw dier terecht voor complexere zorg. Denk aan orthopedie, tandheelkunde, oogheelkunde en oncologie.

AniCura Stroowaert in Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland vindt u de hoofdlocatie van AniCura Stroowaert. Na nieuwbouw van ons dierenziekenhuis in 2011, is de kliniek omgetoverd tot een uitgebreide, moderne kliniek. U vindt hier onder andere:

  • diervriendelijke opname ruimtes
  • intensive care opname
  • operatiekamers
  • medische apparatuur zoals echografie en (digitale)röntgen
  • gratis parkeermogelijkheid

Ga naar locatie Oud-Beijerland.

Locatie Oud-Beijerland - Jordaensdreef

De derde locatie is gevestigd aan de Jordaensdreef in Oud-Beijerland. Al bijna 25 jaar biedt deze kliniek liefdevolle en kundige zorg aan huisdieren in de regio. Van inentingen tot gebitscontroles en voedingsadviezen. Als onderdeel van AniCura Stoowaert, kunt u met uw hond, kat, konijn en knaagdier bij AniCura Dierenkliniek Brasker - Stroowaert terecht. Dierenarts Harry Brasker en het team van paraveterinairen staan voor u klaar. 

Ga naar locatie Oud-Beijerland - Jordaensdreef

Expertises

Dagelijks werken er 12 medewerkers om uw dier te behandelen met de best mogelijke zorg. Dit omvat onder andere orthopedie, tandheelkunde en oogheelkunde.

Lees hier meer over de expertises.

Het hechte team

Wanneer is het team tevreden? Als wij aan het einde van de dag met trots terugkijken op een dag waarin we veel dieren hebben geholpen. En als de eigenaren blij en tevreden naar huis zijn gegaan.

Bent u benieuwd wie er in ons team zit? Maak hier kennis met de dierenartsen en paraveterinairen.

Duurzame kliniek

Een van de dingen die de kliniek in Oud-Beijerland zo bijzonder maakt, is dat de kliniek volledig duurzaam is ingericht.

  • Op het dak staan 150 zonnepanelen.
  • Naast dat er zo min mogelijk afval wordt gemaakt, scheidt het team afval zoals papier en plastic.
  • Het gebied tussen de parkeerplaats en de weg wordt ecologisch beheerd door het Hoekschewaards Landschap.

AniCura 

Sinds 2021 zijn wij onderdeel van AniCura. AniCura is opgericht met het idee dat delen van kennis en middelen tussen dierenartsen en -klinieken, de beste diergeneeskunde mogelijk maakt. Dus hoe meer dierenartsen en specialisten zich aan AniCura verbinden, hoe beter de zorg voor uw huisdier wordt. Klinkt goed toch?

Hoe het begon

Het begin van AniCura Stroowaert was toen Anton Fennema in 1992 de kliniek in Oud-Beijerland overnam. Al snel volgde er twee nieuwe locaties in Nieuw-Beijerland en Strijen. In deze tijd verzorgde de kliniek voornamelijk landbouwhuisdieren zoals koeien, schapen, varkens en geiten. In 2004 richtte de kliniek zich volledig op de gezelschapshuisdieren.

De uitbreiding van de kliniek op de verschillende locaties en de groei van het aantal behandelingen, maakte dat AniCura Stroowaert een begrip werd in de omgeving van Hoeksche waard en Barendrecht. Nu kunt u op de drie locaties van AniCura Stroowaert terecht: Oud-Beijerland, Oud-Beijerland - Jordaensdreef en Strijen.

Tegengaan van dierenmishandeling

Naast de zorg voor huisdieren, zet AniCura Stroowaert zich in tegen dierenmishandeling. We werken samen met de politie en het Openbaar Ministerie om dierenmishandeling vast te stellen. Om dit te kunnen doen heeft Anton Fennema zich verdiept in forensische diergeneeskunde. Het opsporen van dierenmishandeling kan namelijk ook betekenen dat in het gezin mensen worden mishandeld. Door deze samenwerking helpen we mee problemen te signaleren en aan te pakken.

Honden steriliseren in Suriname

Elk jaar doet Anton Fennema vrijwilligerswerk in Suriname. Om het teveel aan straathonden tegen te gaan, steriliseren vrijwilligers de honden. Elk jaar worden ruim 600 honden geopereerd in slechts twee weken.

Verder steunt de kliniek de Surinaamse dierenbescherming. Op deze manier draagt AniCura Stroowaert bij aan een betere wereld voor mens en dier.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd