Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Anton Fennema
Dierenarts

Anton Fennema

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts
Anton Fennema
Dierenarts en praktijkmanager

Het ideale beroep

Anton is al meer dan 30 jaar dierenarts en vertelt waarom hij gekozen heeft voor dit beroep. Anton: “Met een broer als dierenarts en intussen een dochter die ook dierenarts is lijkt het bij mij in de genen te zitten om dierenarts te zijn. Ik word blij van alle aspecten van het vak diergeneeskunde. Het oplossen van medische problemen bij huisdieren, de enorme afwisseling van mijn beroep, het feit dat elke dag wel een verrassing heeft en ik de hele dag met dieren bezig zijn. Dit maakt dierenarts voor mij het ideale beroep. Mensen blij maken door dieren te genezen vind ik fantastisch. Ik vind het elke dag nog steeds even leuk.”

Meerdere interessegebieden

Omdat Anton graag met zijn handen werkt is chirurgie het vakgebied waar hij de meeste interesse in heeft. Ook  tandheelkunde ligt hem aan zijn hart. Verder heeft hij een aanvullende opleiding oogheelkunde gevolgd.

Jaarlijks helpt Anton mee om de grote sterilisatie actie in Paramaribo te organiseren. Hij gaat daar ieder jaar naartoe en in twee weken tijd steriliseert het team daar rond de 600 honden.

Schrijven en oldtimers

Naast zijn werk als dierenarts schrijft Anton graag. Maandelijks schrijft hij een column in de lokale krant Het Kompas. Ook werken aan zijn oldtimers is een hobby van hem. U kunt Anton regelmatig sleutelend aan oude Citroëns zien. Op de wegen van de Hoeksche Waard is hij vaak hardlopend of race-fietsend te vinden. 

Momenteel heeft Anton geen huisdieren maar is hij blij dat er elke dag dieren om hem heen zijn in de praktijk. Wel heeft Anton vroeger hond Bas gehad die uit het asiel kwam, en Theemuts de poes.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd