Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. In de Senior check zit lichamelijk onderzoek en uitgebreid laboratoriumonderzoek. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tobias van der Vlerk
Dierenarts

Tobias van der Vlerk

Dierenarts en praktijkmanager
Dierenarts
Tobias van der Vlerk
Dierenarts en praktijkmanager

Ik ben Tobias en sinds 2010 ben ik praktijkmanager van deze kliniek in Steenwijk. Bij AniCura Het Ravelijn staat uw huisdier centraal. Wij willen uw dier gezond maken en houden!

Vanaf 2022 werk ik twee dagen per week als dierenarts bij AniCura Het Ravelijn en twee dagen bij AniCura De Tweede Lijn in Zwolle. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld in de chirurgie en orthopedie.

Waar mijn passie voor dieren begon

Van jongs af aan ben ik veel met dieren geweest. Op de boerderij, waar ik ben opgegroeid, liepen honden, katten, kippen, paarden, schapen en varkens. Mijn ouders vonden het belangrijk dat mijn broer en ik ook de dieren verzorgden. Zo leerde ik op jonge leeftijd al veel over verschillende dieren.

Van koeien tot gezelschapsdieren

Welke opleiding ik na mijn middelbare school wilde gaan volgen, wist ik al redelijk snel. Namelijk diergeneeskunde.

Na mijn afstuderen in 2000, werkte ik een jaar in Maasland als dierenarts waar ik allerlei soorten dieren behandelde. Het ene moment voerde ik een keizersnede uit bij een koe, en het andere moment gaf ik kittens hun eerste vaccinaties.

Chirurgie, interne geneeskunde en orthopedie

Ik heb een specialisatie in chirurgie gevolgd aan de Universiteit van Utrecht. Ook ben ik mij meer gaan toeleggen op geneeskunde voor gezelschapsdieren. Ook heb ik me verder ontwikkeld in de interne geneeskunde en chirurgie van kleine huisdieren.

Bij de spoedkliniek in Amsterdam, tegenwoordig het MCD, heb ik veel geleerd over intensieve zorg en spoedpatiënten. De kennis en ervaring die ik tijdens mijn carrière heb opgedaan, gebruik ik voor de zorg van uw dier.

Mijn expertise is orthopedie. Dat betekent dat ik veel aan het opereren ben aan bijvoorbeel ellebogen en knieën.

Het is in deze vakgebieden belangrijk om heel precies te werken. En dat vind ik er juist leuk aan.

Mijn huisdieren

Thuis heb ik een hond die Bolle heet, een kat Schurfie, drie geiten, twee ezels, een paard en een pony.

Als ik niet in de kliniek ben, ben ik graag actief bezig. Zo doe ik aan adventure racen, trailrunnen paardrijden en survival.  

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd