Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Anne Dijkshoorn
Dierenarts

Anne Dijkshoorn

Dierenarts
Dierenarts
Anne Dijkshoorn
Dierenarts

Mijn naam is Anne Dijkshoorn en ik werk als dierenarts bij AniCura Het Ravelijn in Steenwijk.

Expertises en nascholingen

Oogheelkunde en interne geneeskunde vind ik erg interessant en daar volg ik dan ook regelmatig nascholing voor. Ik heb de modulaire cursus voor oogheelkunde gevolgd en ik mag meelopen met een dierenoogarts in Amsterdam. Daar kan ik veel van leren. Verder ben ik vaak naar het K&K symposium geweest en heb ik andere verschillende cursussen gevolgd.

Ik zit ook in de landelijke Werkgroep Konijn. Er worden nascholingsavonden georganiseerd waar we als dierenartsen de casussen van patiënten bespreken. Het is fijn om bij te leren, zodat ik elk dier de beste zorg kan bieden.

Meelopen met dierenartsen in Nieuw-Zeeland

Na de middelbare school ben ik in een tussenjaar naar Nieuw-Zeeland geweest. Daar heb ik met verschillende dierenartsen mee mogen lopen. Toen wist ik zeker dat ik dierenarts wilde worden.

Toch blijft het soms een lastig beroep. Als je een dier graag wilt helpen, maar behandeling niet meer aanslaat of als er geen opties meer zijn, vind ik het wel moeilijk om dierenarts te zijn. Wat ik wel enorm leuk vind aan mijn werk is de diversiteit en afwisseling van de werkzaamheden. De ene keer ben ik een gebit aan het behandelen en het andere moment ben ik een dier aan het opereren. Dat maakt het een fantastisch beroep!

Pesse en Rio

Voordat ik twee katten had, ving ik altijd dieren uit de kliniek op. Dat was heel makkelijk, omdat ik toen boven de kliniek woonde. Toch wilde ik graag twee eigen katten. Dat werden Pesse en Rio, twee kittens van een boerderij. Pesse bleek heel ziek te zijn en een hele zeldzame auto-immuun ziekte te hebben. Hij kreeg allemaal gaten in zijn huid en zat onder de zweren. Met behulp van zware medicatie is hij er toch bovenop gekomen. Hij is wel een stuk kleiner dan Rio en loopt een beetje anders, maar is de meest aanhankelijke kat ooit.

Rio is een rode kater en is heel lief in huis, maar erg moeilijk bij de dierenarts. Helaas heeft hij verkalking in zijn nieren en moet hij af en toe naar de kliniek. Het gaat tot nu toe goed, maar het is erg gek om dan als eigenaar in de kliniek te staan.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd