Anne Dijkshoorn
Dierenarts

Anne Dijkshoorn

Dierenarts
Dierenarts

Anne Dijkshoorn

Dierenarts

Mijn naam is Anne Dijkshoorn en ik werk als dierenarts bij AniCura Het Ravelijn in Steenwijk.

Expertises en nascholingen

Mijn expertises zijn oogheelkunde en interne geneeskunde. Het is fijn om bij te leren, zodat ik elk dier de beste zorg kan bieden.

Oogheelkunde

Voor mijn expertisegebied oogheelkunde volg ik regelmatig nascholing. Ik heb de modulaire cursus voor oogheelkunde gevolgd en ik mag meelopen met een dierenoogarts in Amsterdam.

Interne geneeskunde

Ook voor mijn expertisegebied interne geneeskunde volg ik regelmatige nascholingen. Daarbinnen heb ik bijzondere interesse in de geneeskunde voor konijn, knaagdieren en fretten.

Konijnen, knaagdieren en fretten dierenarts

In de interne geneeskunde specifiek, maar in het algemeen heb ik bijzondere interesse in konijnen, knaagdieren en fretten. Zo ga ik regelmatig naar het Konijn & Knaagdieren symposium en heb ik verschillende cursussen gevolgd over deze dieren. Ik zit in de landelijke Werkgroep Konijn. Deze werkgroep organiseert nascholingsavonden waar ik met andere dierenartsen casussen van patiënten bespreken.

Meelopen met dierenartsen in Nieuw-Zeeland

Na mijn middelbare school ben ik tijdens een tussenjaar naar Nieuw-Zeeland gegaan. Daar heb ik met verschillende dierenartsen mogen meelopen. Toen wist ik zeker dat ik dierenarts wilde worden.

Toch blijft het soms een lastig beroep. Vooral als je een dier graag wilt helpen maar een behandeling niet meer werkt of als er geen andere behandelingen meer zijn. Wat ik wel enorm leuk vind aan mijn werk is de diversiteit en afwisseling van de werkzaamheden. De ene keer ben ik een gebit aan het behandelen, en het andere moment sta ik in de operatiekamer. Dat maakt dierenarts zijn een fantastisch beroep!

Pesse en Rio

Voordat ik mijn twee katten Pesse en Rio kreeg, ving ik altijd dieren op uit de kliniek. Dat was heel makkelijk omdat ik toen boven de kliniek woonde. Toch wilde ik op een gegeven twee eigen katten. Dat werden dus Pesse en Rio, twee kittens van een boerderij.

Pesse is de meest aanhankelijke kat ooit en Rio is een rode kater en ook heel lief in huis.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd