Cardiologie bij AniCura de Tweede Lijn

Met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van hartziekten krijgt uw dier bij ons de best mogelijke cardiologische zorg. Onze dierenartsen cardiologie helpen uw dier met de modernste apparatuur en technieken, waarbij veiligheid altijd voorop staat.

Snelle afspraak. Duidelijke diagnose. Ze hebben goed hun best gedaan om onze hond zo snel mogelijk door te sturen naar de cardioloog voor verdere behandeling. Door snelle actie van Anicura heeft onze hond een goede kans op een gezond en goed leven. - Bea via Google Reviews

Deze expertise bieden we aan in onze kliniek in Zwolle.

Expertise in hartziekten bij huisdieren

Heeft u van uw dierenarts een verwijzing gekregen voor vervolgonderzoek aan het hart of behandeling van een hartziekte? Ons cardiologie-team bestaande uit Hanneke van Meeuwen en Arden van Lankveld staat voor u klaar. Hanneke heeft met aanvullende opleidingen en jarenlange praktische ervaring een brede expertise opgebouwd in hartziekten bij honden en katten. Arden wordt intern door Hanneke opgeleid en volgt daarnaast meerdere (internationale) cursussen en opleidingen.

Moderne apparatuur en technieken

Voor alle onderzoeken maken Hanneke en Arden gebruik van moderne echo-apparatuur met kleurendoppler en spectraal doppler.

ECG en en 24 uurs Holter ECG

Wanneer uw dier een te snelle, te langzame of onregelmatige hartslag heeft of als uw dier lijdt aan flauwtes (bewustzijnsverlies) dan is een ECG (in de volksmond "hartfilmpje") de aangewezen methode dit verder te onderzoeken. Hierbij wordt de elektrische activiteit in het hart gemeten.

Wij hebben ook de mogelijkheid om een 24-uurs hartfilmpje, een zogenoemd holter-ECG, te maken. Hierbij gaat uw dier met het ECG-apparaat aangesloten met u mee naar huis. De volgende dag wordt het apparaat afgekoppeld en vindt er een analyse van de elektrische hartactiviteit over 24 uur plaats.

Ook mogelijk: officiële hartscreeningen bij rashonden en -katten

De hartonderzoeken bij AniCura de Tweede Lijn voldoen aan de, door de verschillende rasverenigingen, aangegeven criteria en zijn gestandaardiseerd volgens de normen van het Collegium Cardiologicum. Wanneer u een hartscreening wenst omdat u met uw dier wilt fokken kunt u dus ook bij ons terecht. Hanneke zal de screening doorvoeren.

Hartruis bij uw dier?

Ons advies is om niet te lang te wachten met een aanvullend hartonderzoek. Aan de hand van de leeftijd, het ras, de aan- of afwezigheid van klinische klachten en de ernst van de hartruis kunnen we vaak al de ernst van de hartziekte inschatten. Met een hartecho kan duidelijk worden wat de onderliggende oorzaak is voor de hartruis.

Afspraak maken

U kunt alleen met een verwijzing van uw dierenarts terecht bij ons team cardiologie. Uw dierenarts kan beoordelen of het nodig is dat een dierenarts-cardioloog naar uw dier kijkt. U kunt zelf ook aan uw dierenarts vragen of een verwijzing mogelijk is. 

Twijfelt u, of heeft u vragen over behandelingen, onderzoeken of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons, we helpen u graag verder.

Ontmoet de cardiologen van AniCura de Tweede Lijn

Ons cardiologie-team bestaande uit Hanneke van Meeuwen en Arden van Lankveld staat voor u klaar. Hanneke heeft met aanvullende opleidingen en jarenlange praktische ervaring een brede expertise opgebouwd in hartziekten bij honden en katten. Arden wordt intern door Hanneke opgeleid en volgt daarnaast meerdere (internationale) cursussen en opleidingen.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd