Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Tandheelkunde bij AniCura Stroowaert - Oud-Beijerland

Een gezond gebit is belangrijk voor de totale gezondheid van uw dier. Bij AniCura Stroowaert besteden wij daarom extra aandacht aan het vakgebied tandheelkunde. Onze dierenarts-experts hebben veel kennis en ervaring en werken met moderne apparatuur.

Dentale röntgenfoto’s

Met een dentaal röntgenapparaat maken we speciale röntgenfoto’s van het gebit. Aandoeningen en ziektes van het gebit zijn namelijk niet altijd zichtbaar met het blote oog. Met deze foto’s kunnen we goed zien of het gebit van uw dier gezond is of dat een gebitsbehandeling nodig is.

Behandelingen die wij aanbieden op het gebied van tandheelkunde zijn:

Zie hier al onze behandelingen

Meer weten over

Het gebit van uw hond

Heeft uw hond last van een slechte adem? Meestal komt dat door tandplak, tandsteen, voedselrestanten en bacteriële producten. Dit zijn problemen die veel voorkomen in het gebit van honden.

FORL bij katten

FORL oftewel Feline Odontoclastic Resorptive Lesions, of kortgezegd Tandresorptieis een gebitsaandoening bij de kat. Bij deze aandoening wordt de wortel van één of meerdere tanden aangetast waardoor tanden of kiezen kunnen afbreken.

De zorg voor tanden van uw konijn

De tanden en kiezen van uw konijn blijven doorgroeien. Als de tanden of kiezen in een onjuiste stand staan, groeien deze verkeerd. Bij verkeerd groeiende tanden is het nodig om de tanden bij te slijpen of eventueel te trekken. Vaak is verkeerde voeding een oorzaak.

Contact

Bij AniCura Dierenartsen Stroowaert is er veel mogelijk op het gebied van tandheelkunde. Heeft u vragen over de behandelingen of onderzoeken? Neem dan contact met ons op.

Fout

Er is iets fout gegaan. Deze functie reageert waarschijnlijk niet tot de pagina is vernieuwd